ТОП 9 прихованих функцій iPhone 12

Якщо ви щойно придбали новий iPhone 12, у вас є чимало прихованих функцій, якими можна скористатися, які допоможуть зробити використання вашого пристрою ще зручнішим:

1. Торкніться задньої частини, щоб зробити знімок екрана

З iOS 14 з’явилося багато чудових функцій доступності, і однією з останніх є можливість торкнутися задньої панелі телефону, щоб виконати певні функції, наприклад зробити знімок екрана.

Щоб увімкнути його, запустіть «Налаштування», потім торкніться «Спеціальні можливості», тепер виберіть «Дотик» і натисніть «Назад. Виберіть подвійний або потрійний дотик, а потім виберіть «Знімок екрана». Тепер, коли ви двічі або тричі торкаєтеся задньої панелі свого iPhone, він робить знімок екрана.

Ще один цікавий варіант – це центр сповіщень, тому ви можете двічі або потрійно торкнутися, щоб швидко запустити центр сповіщень. Дуже круто. правильно?

2. Зупиніть появу нових програм на головному екрані

З iOS 14 Apple представила бібліотеку програм, у якій зберігаються ті програми, якими ви не користуєтеся постійно. Але за умовчанням щоразу, коли ви завантажуєте нову програму, вона з’являється на головному екрані. Якщо ви бажаєте, щоб він перейшов просто до бібліотеки додатків, а не заповнював головний екран, перейдіть до «Налаштування» > «Головний екран», а потім виберіть «Лише бібліотека додатків» у розділі «щойно завантажені програми».

3. Перегляньте всі свої програми у списку

За замовчуванням бібліотека програм автоматично сортує програми за папками, але якщо ви бажаєте бачити їх у списку, у iPhone 12 є прихована функція, яка дозволяє робити саме це. Просто перетягніть униз на екрані в бібліотеці додатків, і тепер усі ваші програми будуть перераховані в алфавітному порядку.

Ви можете шукати за допомогою панелі пошуку вгорі, якщо хочете, або швидко прокрутити до потрібної програми, торкнувшись крихітної відповідної першої літери в стовпчику праворуч (ви також можете прокрутити цей стовпець вниз).

4. Додайте віджети на головний екран

З iOS 14 Apple значно змінила ситуацію, дозволивши додавати віджети на головний екран. Щоб додати їх, просто натисніть і утримуйте значок програми на головному екрані та торкніться «редагувати головний екран». Або, для швидшого способу, просто натисніть і утримуйте порожню область на головному екрані.

Тепер торкніться знака плюс у верхньому куті та знайдіть віджет, який потрібно додати. Щоб переглянути всі встановлені вами програми, які їх підтримують, прокрутіть униз до кінця та виберіть програму зі списку. Тепер виберіть потрібний розмір віджета та торкніться кнопки «Додати віджет» у нижній частині спливаючого вікна, яке з’явиться.

5. Створіть спеціальний розклад темного режиму

Темний режим існує вже давно, і його легко активувати, перейшовши в «Налаштування» > «Екран», а потім вибравши темний режим у верхній частині. Але якщо ви хочете, щоб він автоматично активувався за встановленим вами розкладом, увімкніть опцію «Автоматично», а потім торкніться вкладки «Параметри» під нею. На наступному екрані виберіть «Власний розклад» і встановіть світлий і темний час. Тепер він активуватиметься та деактивуватиметься, коли ви його налаштуєте.

6. Знайдіть свій емодзі

Використовуючи вбудовану клавіатуру Apple, тепер ви можете легко шукати емодзі. Просто запустіть клавіатуру емодзі та торкніться поля «Пошук емодзі», щоб шукати баклажани, смайлики та какашки. Або все, що ви шукаєте.

7. Фальшивий зоровий контакт у Facetime

Отже, це одна з найкращих прихованих функцій iPhone 12. Якщо ви перейдете в «Налаштування» > «Facetime» > «Зоровий контакт», ви зможете ввімкнути цей перемикач, і щоразу, коли ви телефонуватимете через FaceTime, здаватиметься, що ви дивитеся прямо в камеру або на людину з іншого боку дзвінка, навіть коли ти дивишся на екран.

8. Швидке сканування QR-коду

Якщо ви хочете швидко запустити вбудовану функцію сканування QR-коду телефону, просто проведіть пальцем вниз від верхнього правого кута екрана, щоб запустити Центр керування. Тут ви можете знайти маленьку кнопку QR-коду. Торкніться цього, і ви зможете швидко відсканувати код.

9. Кнопка серійної зйомки

Ви можете використовувати кнопку збільшення гучності, щоб зробити серійну фотографію. Просто перейдіть у «Налаштування» > «Камера», а потім увімкніть опцію «Використовувати збільшення гучності для серійної зйомки», і коли ви утримуєте кнопку збільшення гучності в режимі фотозйомки, автоматично зніматиметься серія фотографій.

Новости Украины