«Тренуються щодня»: вінничани готуються до чемпіонату України з тхеквондо

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Вихованці клубу з тхеквондо «Сенсей» готуються до чемпіонту України. Фото: Суспільне

Вихованці клубу з тхеквондо "Сенсей" готуються до чемпіонту України. Пройде він у грудні в Івано-Франківську. Тренуються щодня, каже тренерка Аліна Новинюк. Розповідає, її вихованці щойно повернулися з чемпіонатів, які проходили в Молдові та Словаччині.

"Шпагати, розтяжки, буває важко. Коли підготовка до змагань у нас додаткові тренування будуть. Готуємося, я надіюся взяти призове місце", — розповідає вихованка спортклубу Марія Герцун.

Фото: Суспільне Вінниця

Розповідає, тхеквондо займається 9 років. У свої 14 має синій пояс. У складі збірної клубу Марія представляла Україну на чемпіонатах із тхеквандо у Молдові та Словаччині. Проходили змагання наприкінці жовтня.

"Я займала перші місця і на обласних різних змаганнях. Синій пояс — це четвертий, скоро уже чорний буде. На нього здавати не важко, є атестація певна", — каже Марія Герцун.

Фото: Суспільне Вінниця

Загалом, зі Словаччини вінничани привезли 3 срібних та 5 золотих медалей.

"Важкі були змагання, бо багато було спортсменів. Вони проходили по три, чотири поєдинки. Ці змагання з 8 і до 23:00, то важко було", — розповідає тренерка клубу "Сенсей" Аліна Новинюк.

Фото: Суспільне Вінниця

Перемога у чемпіонті України дасть можливість її вихованцям потрапити до збірної України з тхеквондо.

"Ми трішки відновилися і готуємося до змагань Це буде відбір у збірну команду України", — каже Аліна Новинюк.

Новости Украины