У «Ветеранському простірі» у Вінниці безкоштовно реабілітують військових

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Безкоштовна реабілітація військових у Вінниці. Фото: Суспільне Вінниця

Фахівці “Ветеранського простору” у Вінниці проводять безкоштовні сеанси фізичної реабілітації для військових. Відновитись від важких травм допомагають не лише захисникам, але й членам їх родин. Про це Суспільному розповіла в.о. директора “Ветеранського простору" Марія Довжик.

"Двері нашого ветеранського простору завжди відкриті для наших ветеранів, для їх родин, для членів родин полеглих захисників, для тих, хто зараз не знає, де знаходяться їх рідні захисники", – розповіла Марія Довжик.

Надають послуги фізичної реабілітації й для тих, хто не може самотужки прийти до кабінету реабілітолога, каже Марія Довжик.

"Ми запровадили такі послуги за місцем їх проживання. Достатньо просто зателефонувати за номером 067 959 4065. Наш реабілітолог здійснює виїзди за місцем проживання в межах Вінниці і надає такі послуги, знову ж таки, безкоштовно", – зазначила Довжик.

Фото: Суспільне Вінниця

Військовий Вадим Лісніченко прийшов до “Ветеранського простору” на перший сеанс лікувального масажу. Роблять такий у кабінеті фізичної реабілітації.

"В мене є певні проблеми з ногою, з рукою. Тут все владнали, але спиною ніхто ж не займався. Рука була в апараті Єлізарова. До двох місяців, просто валявся в ліжку. Великої болі немає, але відновлювати себе треба", – каже військовий Вадим Лісниченко.

На фото Вадим Лісніченко. Фото: Суспільне Вінниця

Перше поранення військовий отримав 2015-го, тоді реабілітацію пройшов частково. Тепер користується усіма можливостями, аби повністю відновитися.

"Для того, щоб бути функціональним і перемогти, треба тримати себе в купці, незалежно від того, чи тримаєш зброю в руках, чи ти допомагаєш ось тут, донатиш на ЗСУ і Нацгвардії", – каже Вадим Лісниченко.

Лікувальний масаж Вадимові робить лікар Олександр Рудий. Фізичною реабілітацією займається понад 14 років, відновлюватись пораненим військовим допомагає з лютого цього року.

"Перші три-чотири сеанси – це знайомство, підготовка, релаксуючі, тонізуючі види масажу. Підсвідомо наша вегетативна нервова система напружена, коли хтось починає втручатись в твій особистий простір. Як правило, весь курс реабілітації займає приблизно три тижні", – розповів реабілітолог.

Фото: Суспільне Вінниця

Ефективність процедур, каже лікар, помітно уже з перших сеансів.

Новости Украины