В Житомирському лісгоспі активно відновлюють ліси, пошкоджені весняними пожежами

Два тижні тому негода наробила лиха в лісовому масиві Богунського лісництва поблизу самого обласного центру. Сильний вітер обірвав електричні дроти і від цього виникла пожежа. Вогонь практично знищив дворічні лісові культури.

Садіння лісу вважають лісівники своїм головним завданням, відтак не чекаючи весни, вони взялися до відновлення пошкодженого вогнем.

Варто зазначити, що в Житомирському лісгоспі вже близько 10 років практикують вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою. А саме такі саджанці, вирощені за особливою технологією в спеціальних касетах, можна висаджувати на лісових ділянках впродовж всього вегетаційного періоду, адже в них (касетах) впродовж тривалого періоду зберігається волога та поживні речовини. Це і дозволяє рослині успішно прижитися на новому місці навіть тоді, коли оптимальні терміни для садіння звичайних саджанців минули.

Отож наприкінці минулого тижня працівники Богунського лісництва разом з директором підприємства Русланом Карчевським та головним лісничим Сергієм Дубницьким на трьох ділянках загальною площею 1 гектар посадили 5 тисяч штук саджанців сосни звичайної.

висаджування лісу житомир сосна

Источник

Новости Украины