В Україні хочуть об’єднати ваучер на відновлене житло та іпотеку

Юлія Свириденко

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. В Україні анонсували об’єднання ваучера на відновлене житло та іпотеку. Українці зможуть використовувати сертифікат «єВідновлення» як передоплату для «єОселі». Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко під час виступу на форумі з розвитку людського капіталу України, передає кореспондент УНН.

Цитата

«У нас є задача стратегічна, ми хочемо об’єднати ваучер на відновлене житло й іпотеку. Сподіваюся, що ми через пару місяців з таким новим продуктом вийдемо, й українці зможуть використовувати сертифікат на «єВідновлення» як передоплату для «єОселі», — розповіла Свириденко.

Доповнення

У “Дії” триває генерація житлових сертифікатів, за які люди зможуть придбати нову оселю замість знищеної армією рф. З листопада ці сертифікати можна буде використовувати.

Голова правління Укрфінжитла Євген Мецгер повідомляв, що «єОселею» скористалися понад 4 тисячі українських родин, а загальна сума виданих іпотек перевищила 6 мільярдів гривень.

Програма «єОселя» почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки, Мінцифри, «Укрфінжитло» та «Дія». На сьогодні взяти кредит за програмою єОселя можна у 6 банках.

Джерело: УНН

Новости Украины