В Україні стартує цільова мобілізація: кого вона торкнеться

Кабінет міністрів під час засідання 7 травня визначив додаткові завдання у відбудовний період в Україні, одне з яких — цільова мобілізація, повідомляє інтернет-видання НВ з посиланням на пресслужбу МВС.

Уряд доповнив положення про єдину державну систему цивільного захисту новим пунктом, який визначає додаткові завдання у період відбудови країни.

До цих завдань віднесли:

— цільову мобілізацію для ліквідації наслідків воєнних дій і надзвичайних ситуацій;

— ліквідацію наслідків воєнних дій у населених пунктах та на територіях, що зазнали впливу засобів ураження;

— заходи для відновлення критичної інфраструктури сфери життєзабезпечення;

— визначення населених пунктів і районів, де потрібно провести гуманітарне розмінування, — маркування небезпечних ділянок, розмінування територій;

— залучення міжнародної допомоги до ліквідації наслідків воєнних дій.

Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук також повідомив, що уряд передбачив можливість залучати працівників і волонтерів без фахової освіти для надання соцпослуг під час надзвичайного чи воєнного стану. Також Кабмін визначив умови призначення компенсації людям, які надають соцпослуги на непрофесійній і професійній основі, у разі запровадження надзвичайного або воєнного стану.

Раніше цільова мобілізація могла проводитись для ліквідації надзвичайних ситуацій. 15 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 7144, який передбачає можливість цільової мобілізації також у відновлювальний період після завершення воєнних дій для ліквідації їх наслідків.

Фото — ілюстративне.

Источник

Новости Украины