В Україні відмінили «червоні» дипломи

ВІДЕО

В Україні відмінили «червоні» дипломи. З 1 січня 2021 року українські студенти не зможуть вже отримувати таку відзнаку за відмінне навчання. Кабінет міністрів вирішив, що після закінчення вишу випускникам будуть видаватися дипломи без розділу на звичайний та червоний.

Останні дипломи з відзнакою отримали студенти, які випустилися в 2020 році. У додатку до диплома європейського зразка все ж таки можна відобразити рівень успішності студентів у шостому розділі «Додаткова інформація» за рішенням вченої ради. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«З чим це пов’язано? Це повязано з тим, що у 2018 році, в Парижі, міністри європейських країн, зокрема й з України, які відповідають за вищу освіту, прийняли рішення затвердити диплом європейського зразка.

Окрім того, такий же диплом був прийнятий на одному з засідань Європейської комісії Ради Європи. Тобто, прийняття цього наказу МОН України є логічним продовженням крокування нашої держави до Європейського Союзу.

Чесно кажучи, останнім часом червоний диплом не давав жодних переваг при працевлаштуванні. Все залежало від роботодавця, наскільки йому важлива наявність червоного диплому в людини, яку приймають на роботу. Цілком можливо, що деякі роботодавці все ж зважали, чи має студент червоний диплом. Це може свідчити і про якісь особистісні, професійні якості. Для когось червоний диплом – ще й свідчення рівня знань, цілеспрямованості студента, наполегливості, працелюбності. Отримати червоний диплом було не так вже й просто. Але, резюмуючи, повторюся, що загалом червоний диплом не давав якихось особливих переваг при влаштуванні на роботу», — розповіла Людмила Колесник, начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА.

Джерело: «СК-1»

Источник

Новости Украины