В Україні втричі збільшилася кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19

Вірус не зникає

В Україні за останні три місяці кількість госпіталізованих з COVID-19 пацієнтів збільшилася втричі. Ситуація з COVID-19 в Україні залишається напруженою, передається на Урядовому порталі.

За словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова, ще в середині травня за тиждень показник госпіталізацій складав 749 людей з коронавірусом. Минулого тижня ця цифра становила 1991. 

Міністр переконує, це саме ті пацієнти, які мають середній і тяжкий перебіг хвороби, а найголовніше — потребують кисневої терапії та реанімаційних дій.

Нині в країні медична система готова до навантаження у боротьбі з коронавірусом. І готова набагато краще, ніж це було на початку епідемії. Одна з переваг – збільшення кількості тестувань на COVID-19. У середині травня за тиждень робили понад 58 тисяч ПЛР-тестувань, а минулого тижня — 120 855 тестувань. 

Крім цього, додається, що для прийому та лікування хворих на коронавірус готові близько 34 тисячі ліжок, 3,7 тисячі апаратів ШВЛ (штучної вентиляції легенів) та 9,5 тисячі ліжок з підведеним киснем. 

Раніше, видання 05366 писало: вже відомо, як годуватимуть школярів 1-4 класів у Кременчуці. А також: у МОЗ розповіли про апарати ШВЛ та кількість ліжок у лікарнях та через коронавірус мер Малецький іде на самоізоляцію.

Урядовий портал

Источник

Новости Украины