Велика Британія ввела санкції проти чотирьох російських олігархів


Велика Британія ввела санкції проти чотирьох російських олігархів

Фото: depositphotos.com

Велика Британія запровадила санкції проти чотирьох російських олігархів, які дозволили Путіну мобілізувати російську промисловість для підтримки війни. Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Зокрема, санкції накладено на Олександра Абрамова (ексголову ради директорів Evraz), Олександра Фролова (експрезидента Evraz), Альберта Шигабутдінова (член ради директорів «Сібур», гендиректор ТАІФ) та сина першого президента Татарстану Айрата Шаймієва (гендиректор «Татавтодор»).

Санкції передбачають заморожування активів у Великій Британії, заборону на в’їзд до країни, а також арешт літаків олігархів, якщо вони знаходитимуться на британській території.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

За даними британського уряду, засновники групи Evraz Абрамов та Фролов володіють нерухомістю у Великій Британії на 100 млн фунтів стерлінгів. Їхній особистий капітал оцінюється в $4,7 млрд і $1,9 млрд відповідно.

Статки Шаймієва оцінюються в $1 млрд, Шигабутдінова – в $1,1 млрд.

«Сьогоднішні обмеження розширюють санкції Великої Британії проти олігархів і націлені на тих, хто діє у стратегічно важливих галузях, що підтримують промислову військову машину Путіна», – йдеться у повідомленні британського уряду.

Загалом Велика Британія запровадила санкції до понад 1200 фізичних та 120 організацій, зокрема понад 120 олігархів зі статками більше ніж 140 млрд фунтів стерлінгів.

  • 26 вересня Британія запровадила нові санкції проти Росії у відповідь на організацію фіктивних референдумів.
  • 30 вересня США, Велика Британія, Канада оголосили про нові санкції проти Росії.
  • 12 жовтня у Британії заарештували бізнесмена, який допомагав Дерипасці обходити санкції США.

Приєднуйтесь до нас у Facebook та беріть участь у дискусіях

Джерело

Новости Украины