Вибух газопроводу під Лубнами, масові акції протесту у Полтаві – найбільш резонансні події попередньої доби

Субота, 9 січня, видалася багатою на резонансні події. У Полтаві біля адміністративних будівель проходили масові акції протесту проти підвищення тарифів на постачання та транспортування газу, а у Лубенському районі стався вибух на магістральному газопроводі.

О 10:00 9-го січня біля Полтавської ОДА зібралися кілька сотень протестувальників. Озвучували вимоги до депутатів Полтавської обласної ради – скликати позачергову сесію та вирішити на ній газові питання. Також вирішили зібратися біля «білого дому» у понеділок, 11-го січня об 11:00 та передати звернення голові Полтавської ОДА Олегу Синєгубову. Детальніше – у матеріалі журналістів 0532.ua.

О 12:00 аналогічна акція протесту відбувається під стінами Полтавської міської ради. Організатори акції у її анонсі повідомляли, що планують лише записати масове звернення до президента України Володимира Зеленського. Проте людей на протест вийшло значно більше, ніж планували організатори. Тому акція перетворилася на стихійний мітинг із перекриттям вулиці. Наші кореспонденти детально розповіли про це із місця подій.

О 15:40 неподалік від села Калайдинці Лубенського району стався вибух на магістральному газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород». Очевидці стверджували, що полум’я палаючого газу сягало у висоту на сотню метрів. Фото та відео надзвичайної події за кілька годин розійшлися усіма новинними ресурсами – від місцевих до національних.

На щастя, загиблих та постраждалих внаслідок надзвичайної події немає – так повідомляють у ДСНС України у Полтавській області. Подачу газу до газопроводу припинили о 16:05. Станом на 21:45 рятувальники спостерігали незначне факельне горіння висотою близько 1 метра. Після вибуху довелося відключити ГРС «Вишневе», внаслідок чого припинене газопостачання 16 населених пунктів (без газу залишилися 3500 абонентів). На місці події працює 71 людина та 15 одиниць техніки.

Ми далі стежимо за усіма важливими подіями міста та області.

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram

Источник

Новости Украины