Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську

Подружжя підприємців з Херсону Анна та Костянтин Воскобойник відкрили у Вінниці кондитерську. Тут вінничан та гостей міста пригощають морозивом та авторськими десертами, один з найголовніших – фірмовий торт «Херсон».

Редакції Вінниця.info Анна Воскобойник розповіла, як будували разом з чоловіком «солодкий» бізнес у рідному Херсоні, а нині, через війну, змушені розпочинати майже все з нуля.

Морозиво подружжя виготовляє уже 15 років

«20 років тому, я з чоловіком потрапили до Італії. Там ми працювали на заводі пластику. Планували залишатися жити на постійно, але після 5 років життя в Італії, ми повернулися в Україну. Завжди з чоловіком хотіли мати якусь свою справу, свій бізнес.

Будучи ще в Італії, мій чоловік Костянтин пішов до школи, навчатися робити морозиво джелато, потім ми навчалися у різних закладах, як це морозиво подавати, як з ним працювати. Поїхали з цими знаннями до рідного Херосану. Там, в курортному селі Залізний Порт ми відкрили свій перший пункт продажу морозива. Мій чоловік готував джелато, а я продавала. І так уже 15 років.

Знаєте, ще тоді багато хто з наших знайомих дивувалися: як ми полишили Італію і приїхали в Україна готувати… морозиво! Дивували всі, що ми дуже ризиковані», – пригадує Анна.

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську

В асортименті більше 100 видів морозива – фруктові, вершкові, які готуються з фермерського молока, натуральних добавок: якщо шоколад – додається какао, якщо горіхове – перетерті горіхи, якщо ексклюзивні смаки – шоколад, лісовий горіх брауні. Є також без цукру та лактози – це фінікове морозиво. Також є морозиво з додаванням алкоголю. Чи, наприклад, йогуртове морозиво, де додають до складу біфідобактерії, які корисні для шлунково-кишкового тракту. За 15 років уже відпрацювали свої авторські рецептури.

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську

Джерело

Новости Украины