Вимагали гроші у переселенця та скоїли розбійний напад: у Сумах затримали трьох чоловіків

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Сумська обласна прокуратура

23 грудня затримано трьох жителів м. Суми, які скоїли розбійний напад та вимагали гроші у переселенця. Про це повідомили у прокуратурі 26 грудня.

За інформацією правоохоронців, затримані у жовтні дізнались, що в Охтирці проживає ВПО та вирішили скоїти на нього напад та забрати його майно. Приїхавши у його будинок з ножем та пістолетом, нападники почали вимагати у потерпілого гроші. Чоловік віддав нападникам свою банківську карту з пін-кодом. Також нападники повідомили потерпілому, що він має передати їм 10 тис. грн за спокійне проживання в Охтирці. Під час наступної зустрічі вони відібрали у чоловіка телефон та 3 тис. грн.

Фото: СБУ

Після чого чоловік звернувся до правоохоронців та домовився з нападниками про наступну зустріч. 23 грудня групу нападників затримали, коли потерпілий передавав їм 7 тис. грн.

Фото: СБУ

Двом затриманим по 20 років, третьому – 32 роки. До цього вони вже неодноразово притягались до кримінальної відповідальності. На даний час їм вже оголошено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Фото: СБУ

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (розбійний напад, поєднаний з проникненням у житло з погрозою застосування насильства, вчинений за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України.

Читайте також

  • 15 років за ґратами проведе російський агент, який готував прорив ДРГ до Сумщини — СБУ.

Новости Украины