У Сумах влаштували різдвяний благодійний ярмарок

За інформацією: Суспільне Суми.

Суспільне Суми

У Сумах 25 грудня організували "Різдвяний ярмарок". В ТЦ "Мануфактура" продавали вироби переможців міського фестивалю поробок, картини студентів коледжу мистецтв імені Бортнянського та роботи сумських народних майстрів. Кошти збирали на потреби ЗСУ.

В різдвяний день на відвідувачів "Мануфактури" чекала розважальна програма: концерт, виставка-продаж, майстер-класи. "Я пропоную свої авторські листівки з котами. А також зробити майстер-клас – такого різдвяника намалювати, кота, який символізує наше Різдво", — говорить майстриня народного мистецтва Любов Ярцова.

Суспільне Суми

Відвідувачка ярмарку Людмила розповіла, що придбала листівку з котами. "Хочеться допомогти взяти участь у допомозі. Тримаємося. Як такого настрою, що було весело, немає, але віримо, допомагаємо, наскільки ми можемо", — сказала жінка.

Студентки сумського коледжу мистецтв пропонували відвідувачам торгового центру майстер-клас. На ньому виготовляли ляльки-мотанки, а також наочно показали, як виткати гобелен. "Це таке переборне ткацтво, і виходить рушничок", — говорить студентка коледжу мистецтв ім. Д. Бортнянського Вікторія.

Суспільне Суми

Поруч продають новорічні композиції – це роботи з міського фестивалю поробок "Різдвяні історії", який протягом грудня проводив відділ культури Сумської міськради. Переможцям фестивалю в цей день вручили дипломи та солодкі подарунки. "З онуком робила поробку. Зимова композиція — вона з ватних дисків, тому дуже довго робили", — розповіла учасниця фестивалю поробок Валентина Іванівна.

Суспільне Суми

На ярмарку представили також роботи студентів відділу образотворчого мистецтва коледжу імені Бортнянського. "Дуже гарна виставка, молодці наша молодь, дуже перспективна в нас молодь. Сказали, що можна купити, а гроші підуть на ЗСУ", — сказала відвідувачка ярмарку Алла.

Кошти, виручені від ярмарку, спрямують на кілька напрямків, розповіла директорка коледжу мистецтв. "В нас є викладачі, які служать в Збройних силах України, є студенти-випускники, які також пішли в Збройні сили. Також ми збираємо кошти родині Героя Руслана Мовчана, який у нас очолював відділ образотворчого мистецтва, він загинув в перші дні війни, коли захищали наше місто", — розповіла Надія Гринь.

Суспільне Суми

Частину зібраних коштів віддадуть на придбання апарату ультразвукового дослідження для польового шпиталю 128 окремої бригади, яка воює на Бахмутському напрямку. Гроші на нього збирають працівники галузі культури міста. "Коштує 260 тисяч гривень. Половину вже зібрали, і ця сума вже внесена, тому що виробник – вони вже знижку зробили. Треба робити такі вкладення, які принесуть користь, причому зразу, для тих, хто потерпає, для поранених, це дієва допомога", — розповіла начальниця міського відділу культури Наталія Цибульська.

Святковий настрій для гостей створювали творчі колективи.

Читайте також

  • Різдво в бліндажі. Як сумські бійці відзначають новорічні свята.
  • Економіка, руйнування, освіта та медицина: наслідки 10 місяців війни для Сумщини.

Новости Украины