Вінницькому ліцею №26 присвоєно почесне ім’я Героя України Дмитра Майбороди

26 серпня Начальник ОВА Сергій Борзов, як депутат Вінницької міської ради, взяв участь у сесії ВМР. Під час засідання розглянули 51 питання порядку денного.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОВА.

Більшість питань стосувалися змін у рівнях міської ради. Зокрема, у Положенні про департамент капітального будівництва.

Також, сьогодні депутати проголосували «за» присвоєння почесного імені Героя України Дмитра Майбороду Вінницькому ліцею №26.

Довідково: Дмитро Майборода — український військовий пілот, підполковник Збройних сил України. Командир екіпажу літака Ан-26 з 456-ї окремої бригади військово-транспортної авіації (Вінниця). Герой України.

14 липня 2014, під час другого за день вильоту в зону АТО, екіпаж Ан-26 мав десантувати парашутним способом воду й продукти в підрозділи Сухопутних військ, які були відрізані від основних сил і перебували в оточенні в Краснодонському районі Луганської області. На відстані приблизно 5 км від російського кордону на висоті 6500 метрів літак було атаковано, імовірно, керованою ракетою типу «повітря-повітря».

Унаслідок влучання лівий двигун та електрообладнання відмовили. Командир екіпажу майор Майборода разом з помічником командира майором Дмитром Шкарбуном до останнього намагались утримати літак від зривання в штопор. Решті членів екіпажу було наказано залишити літак. Всього на борту було вісім осіб, вижили лише шестеро.

Обидва пілоти загинули, ціною власного життя вони відвели літак від населеного пункту Давидо-Микільське. Члени екіпажу, зокрема бортрадист Сергій Олесюк понад добу виходили ворожим тилом, після чого були евакуйовані на підконтрольну Україні територію.

Вінницькому ліцею №26 присвоєно почесне ім’я Героя України Дмитра Майбороди

Джерело

Новости Украины