Винним загрожує до 12 років тюрми: поліція Києва розслідує пожежу на Осокорківських луках як підпал. Фото

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом на території ландшафтного заказнику «Осокорківські луки» та озера «Тягле». Подія сталась ввечері, 5 березня.

Про це повідомили в пресслужбах столичної поліції та Київської міської прокуратури. Винним загрожує до 12 років позбавлення волі.

«Пожежа сталася 5 березня, близько 19:00, на території Дарницького району міста Києва між озерами Небреж та Тягле. Рішенням Київської міської ради зазначена територія оголошена ландшафтним заказником місцевого значення. За попередніми даними вогнем знищено близько трьох гектарів сухостою. Працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій опівночі пожежу вдалося локалізувати», – розповіли правоохоронці.

Як уточнили в пресслужбі поліції, на щастя, внаслідок пожежі ніхто не постраждав. За фактом умисного знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду, відкрито кримінальне провадження.

Наразі поліцейські встановлюють причини загоряння та осіб, які можуть бути до цього причетні, а також суму завданих збитків.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Святошинському районі Києва у вівторок, 5 березня, сталась пожежа на Борщагівському ринку. Внаслідок загоряння район затягло чорним димом.

Джерело

Новости Украины