Влаштовували референдуми: чергові мешканці Бердянська стали колобарантами-зрадниками

Устраивали референдумы: очередные жители Бердянска стали колобарантами-предателями

Чергові колаборанти-зрадники Бердянського району, що готували референдум, постануть перед судом.

За даними слідства, у вересні 2022 року чотири мешканці тимчасово окупованої території Запорізької області з метою підтримання окупаційної влади безпосередньо взяли участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до територій рф. 

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано ще 4 обвинувальні акти стосовно громадян України за фактом участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Погодившись на пропозицію ворога вони стали членами незаконної дільничної виборчої комісії, так званої «участковой избирательной комиссии №69, территориальной избирательной комиссии Бердянского района», утвореної окупаційною владою  на території Бердянського района:
 
Підозрювані складали попередні списки учасників примусового волевиявлення, виготовляли бланки бюлетенів для голосування, доставляли їх на дільниці, та проводили інші заходи з підготовки референдуму.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, рашисти обстріляли центр нескореного міста Запорізької області.
 

Джерело

Новости Украины