Вніс заставу понад 600 тис грн: на якому етапі розслідування справи Почепа, якого впіймали на хабарі

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Вячеслав Почеп. Суспільне Чернігів

Вніс заставу у понад 600 тисяч гривень та не може виїжджати за межі міста без дозволу. Підозрюваного в отриманні хабаря ексначальника управління капітального будівництва Чернігівської міськради Вячеслава Почепа 12 січня 2024 року звільнили з-під варти.

Цю інформацію Суспільному надали в Офісі Генерального прокурора у відповідь на запит.

"Підозрюваним внесено заставу у розмірі 605 600 гривень та звільнено з-під варти. На нього покладені обов’язки: не відлучатися з населеного пункту, без дозволу; утримуватися від спілкування з особами, які фігурують у кримінальному провадженні; здати на зберігання паспорт, та інші документи, що дають право на виїзд з України", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 30 листопада 2023 року поліцейські затримали начальника управління капітального будівництва міськради під час одержання хабаря — 101 700 гривень. Тижнем раніше він отримав 40 600 гривень. Він вимагав 10% "відкату" від суми тендеру на реконструкцію частково зруйнованого російськими обстрілами об'єкта у Чернігові.

В Офісі Генерального прокурора повідомили, що 1 січня 2023 року Вячеславу Почепу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ухвалою Київського апеляційного суду від 11 січня 2024 року клопотання сторони обвинувачення було задоволено частково.

"Застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою. Також визначено заставу в розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 605 600 гривень", — йдеться у відповіді на запит.

На даний час, за інформацією Офісу Генпрокурора, досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Після ознайомлення сторони захисту із матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт буде скеровано до Деснянського районного суду міста Чернігова для розгляду по суті.

Суспільне готове висвітлити позицію Вячеслава Почепа у своїх наступних матеріалах.

Новости Украины