У центрі Хмельницького містяни можуть власноруч посадити дерева

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Суспільне Хмельницький

У середмісті Хмельницького на алеї, що на вулиці Героїв Маріуполя, від пам'ятника Богдану Хмельницькому до вулиці Грушевського, усі охочі можуть посадити дерева. Саджатимуть клен гостролистий. Ціна на один саджанець в розплідниках стартує від трьох тисяч гривень.

Про це Суспільному розповів виконувач обов'язки начальника управління комунальної інфраструктури Василь Кабальський.

Як розповів Василь Кабальський, висадити планують до 15 дерев. Наразі на алеї комунальники роблять розбивку території під посадку дерев. Садитимуть клен гостролистий "Крімсон Сентрі". Долучитись можна до першого травня.

"Таку ініціативу започаткували на прохання жителів міста. До нас щороку звертаються мешканці з бажанням посадити дерево саме у центрі місті. Працівники комунального підприємства по зеленому будівництву допоможуть з посадкою дерев, зокрема: організують вивантаження саджанців, спеціаліст з догляду за зеленими насадженнями проведе інструктаж та контроль за правильністю висадки дерев, підготують посадкові ями необхідної глибини та ширини й будуть доглядати за саджанцями", — сказав Василь Кабальський.

Саджанці клену "Крімсон Сентрі" містяни можуть придбати в будь-якому розпліднику, але до них є певні вимоги:

  • Висота штамба дерева — не менше 2,0 м (від кореневої шийки до верхньої гілки).
  • Обхват стовбура — 10-12 см (проводяться на висоті 1 м від кореневої шийки).
  • Ширина крони — не менше 0,5-0,6 м (вимірюється в найширшому її місці).
  • Діаметр кому — не менше 0,45-0,55 м (ком має бути обтягнутий мішковиною та оцинкованою сіткою).

За словами посадовця, наразі триває прийом заявок. Ініціатива стартувала нещодавно, тому поки, станом на 13 березня, не прийняли жодної. Аби подати заявку чи отримати додаткову інформацію можна звернутись у відділ благоустрою управління комунальної інфраструктури за номером телефону: 65-64-62.

Новости Украины