У Чернігові не пускатимуть до дитсадків дітей та працівників з температурою вище 37 градусів

Дитячі садочки у Чернігові запрацюють з 1 червня. Усім дітям на вході в дитсадок і потім кожні 4 години вимірюватимуть температуру, а дані фіксуватимуть у спеціальному журналі. Якщо температура вище 37 градусів, або є наявні ознаки респіраторного захворювання – дитина в садок не приймається. В разі якщо таке сталося протягом дня – вона ізолюється під нагляд медпрацівника і теж повертається батькам. Теж саме має стосуватись і працівників дитячих садочків.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської міськради. 

Медичних довідок для дітей, які під час вимушеної перерви не хворіли на інфекційні захворювання, при поверненні в дитсадок не вимагатимуть. Вранці ж дітей тепер мають прийматимуть на вулиці, батьки ж на територію садочка не заходитимуть. У зв’язку з цією вимогою батьків просять приводити дітей чітко у визначений для них час, щоб потоки дітей і батьків можна було розвести без утворення натовпу.

Окрім цього, батьків просять врахувати погоду і те, що у садочках зараз досить холодно. Дітей просять тепло вдягати. Так як прогноз погоди обіцяє на початку червня поступове потепління, то для родин, які можуть відтермінувати прихід дитини до дитсадка ще на тиждень, це теж може бути правильним рішенням.

Усього в Чернігові відвідують дитсадки близько 12 тисяч дітей. Наразі очікується, що з 1 червня їх прийде близько 8 тисяч. Вже зараз вихователі та інші працівники дитсадків обдзвонюють родини своїх вихованців і уточнюють кількість дітей, які прийдуть. Виходячи з цієї кількості в найближчі дні до садочків мають завезти продукти.

Источник

Новости Украины