У чернігівському мікрорайоні Бобровиця відновило роботу відділення «Укрпошти». ФОТО

Сьогодні, 23 грудня, у Чернігові урочисто відновило роботу поштове відділення № 14020 на території мікрорайону Бобровиця.

Навесні цього року воно опинилося в епіцентрі бойових дій та зазнало руйнувань внаслідок російських обстрілів під час облоги Чернігова.

Також саме сьогодні ввели в обіг поштову марку «Щедрик. Carol of the Bells», яка є заключною в циклі марок, випущених «Укрпоштою» у 2022 році. Всі охочі учасники заходу змогли придбати поштовий випуск у приміщенні відділення.

Тираж – 200 тисяч примірників. Номінал марки – W (еквівалент 1,5$, відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа наземним транспортом до 50 г до іноземних держав). До поштової марки «Укрпоштою» традиційно випущено конверт «Перший день» та художню картку.

Випуск поштової марки приурочено 100-річчю з моменту презентації музичного твору «Щедрик» на сцені в Карнегі-Холі в Нью-Йорку. Саме після того, коли «Щедрик» Миколи Леонтовича залунав на американській сцені, щедрівка набула всесвітньої популярності, ставши символічним святковим гімном для низки країн.

Ескіз до поштової марки, конверта «Перший день», художньої картки та штемпеля «Перший день» створив заслужений художник України Миколай Кочубей. Митець зобразив на ескізі ластівку, про яку співають в обрядовій пісні. Саме ця пташка в українській міфології та культурі є втіленням весни, добра та відродження.

Придбати поштовий випуск «Щедрик. Carol of the Bells» можна з 23 грудня в міських відділеннях «Укрпошти» по всій країні, офіційному онлайн-магазині «Укрпошти». На продаж марок діють обмеження – не більше двох аркушів на одне замовлення.

Джерело — пресслужба Чернігівської ОВА

Источник

Новости Украины