У Чернігові почали будувати дорогу на Шерстянку

Стартували роботи з будівництва дороги до Шерстянки. Відрізок дороги протяжністю 270 м, що йде уздовж скверу «Казка» – перший етап будівництва, яке з’єднає мікрорайон з вулицею Мазепи в районі КСК, повідомили у міській раді.

Саме ця ділянка з’єднує дві вулиці – Текстильників та Самоквасова. Дорогу тут будують фактично з нуля.Наразі працівники прокладають інженерні мережі та формують земляне полотно майбутньої дороги.

– Дуже багато перенесень інженерних комунікацій. Треба зробити 1300 метрів зливової каналізації з трубами різних діаметрів від 400 мм до 800 мм. Також необхідно зробити перенесення теплотраси, газопроводу, тролейбусних ліній та ліній електропередач. Гідрогеологічні умови ґрунтів тут в поганому стані.  Якщо буде навіть невеличкий дощ, то на об’єкт буде неможливо заїхати, – повідомив представник підрядної організації Олександр Харчук.

Для пришвидшення будівництва об’єкту, загальною протяжністю понад 1,5 км, одночасно працюють з двох сторін. Зокрема, на перетині нової вулиці з вулицею Мазепи мають організувати рух по колу радіусом 12 метрів. Так вдасться розвести транспортні потоки і зменшити навантаження на перехрестя.

Сама ж дорога матиме 2 смуги по 3,5 метри. Розрахована вона близько на 8–10 тисяч автомобілів на добу.

Проєкт будівництва цієї дороги розрахований на два роки. Загальна вартість об’єкту – понад 120 млн грн.  Цього року на виконання робіт орієнтовно використають 60 млн грн. Очікується, що вже у вересні буде зроблений нижній шар дорожнього покриття та запустять на відповідній ділянці рух автотранспорту.

У 2021 році тут облаштовуватимуть тротуари, зупинки громадського транспорту, проводитимуть роботи з озеленення та благоустрою.

Чернігівська міська рада

Источник

Новости Украины