У Чернігові вводяться додаткові обмеження через коронавірус: закривають чергову низку закладів

Цілий ряд об’єктів загального користування, незалежно від їхніх форм власності припинять свою роботу для того аби запобігти поширенню коронавірусу. Розпорядження «Про додаткові заходи, спрямовані на запобігання розповсюдженню коронавірусу на території міста Чернігова» видав сьогодні очільник міста.

Розпорядження вже опубліковане на сайті міської ради.

У ньому йдетсья про те, що від півночі 17 березня, і аж до прийняття окремого розпорядження та скасування обмежувальних заходів у Чернігові припиняється робота:

– дитячих центрів, клубів, майданчиків (у тому числі спортивних), розважальних зон на території торговельних центрів;

– басейнів;

– нічних клубів, дискотек;

— абонентських відділів (центрів обслуговування споживачів) комунальних підприємств «Чернігівводоканал», «АТП-2528», «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13», акціонерного товариства «Облтеплокомуненерго», КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА», ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ», АТ «Чернігівобленерго», АТ «ЧЕРНІГІВГАЗ», інші організації відповідного спрямування (передбачивши режим онлайн роботи);

– бібліотек, комунальної установи «Туристичний інформаційний центр» Чернігівської міської ради, відділ звернень громадян Чернігівської міської ради (Брусильцева І. М.), Центру надання адміністративних послуг (прийом документів поштою або онлайн, видача обмежується).

Крім того, зазначається, що комунальним та іншим підприємствам-надавачам комунальних послуг належить утриматися від відвідування споживачів з метою перевірки показань засобів обліку. Керівникам підприємств, установ, організацій, суб’єктів підприємницької діяльності рекомендується організувати дистанційний режим роботи працівників.

З 16 березня по 3 квітня 2020 року призупиняється проведення навчально-тренувальних занять у дитячо-юнацьких спортивних школах Чернігівської міської ради (далі – ДЮСШ). Директори ДЮСШ міської ради мають відмовитися від участі учнів-спортсменів у спортивних змаганнях всіх рівнів.

Керівники закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності попереджаються про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження згідно з чинним законодавством України.

Аптекам, підприємствам, установам та організаціям, які здійснюють торгівлю продуктами харчування та побутовими товарами, рекомендовано продовжити режим роботи закладів торгівлі для запобігання скупченню великої кількості відвідувачів.

Розпорядження прийняте з метою запобігання захворюванню, викликаному поширенням коронавірусу COVID – 19, враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID–19, керуючись статтями 17, 18, 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статтею 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Источник

Новости Украины