У Чернівцях на місці ринку «Буковинський» у 2024 році планують звести готель та торговельний центр: оголосили конкурс

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. УНІАН

У Чернівцях на території ринку "Буковинський" планують звести готель та торговельний центр. Наразі міська рада оголосила конкурс на кращий проєкт будівництва, бо це значущий об'єкт міста. Його проводитимуть 4 місяці.

Про це Суспільному розповів головний архітектор міста Дмитро Домітрюк.

Зараз на ринку працють 300 підприємців. Люди хочуть отримати гарантію, що не втратять місце роботи після початку будівництва, розповів голова ради підприємців ринку "Буковинський" Валерій Бордіян.

"У пункті договору написано, що адміністрація має знайти нову площадку, або знайти нові робочі місця. Там є капітальні павільйони, на них люди витратили великі гроші. Це все буде зноситися. Це хтось має вирішувати", — сказав Бордіян.

Землю під ринком «Буковинський» надали в оренду на 15 років без права будівництва до 2024 року фірмі депутата Валерія Чинуша. З 2024 року він має право на будівництво. На місці ринку планують звести комплекс з житловими приміщеннями та торговельним центром.

У коментарі Суспільному Чинуш сказав, що частина підприємців ринку хоче будувати торговий комплекс з забудовником. Щодо решти — очікують, який проєкт будівництва затвердить міська рада. Після цього знатимуть чи зможуть всі підприємці залишитися на ринку.

Новости Украины