У Чернівцях планують затвердити концепцію індустріального парку. Що відомо

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Unsplash

У Чернівцях планують затвердити концепцію індустріального парку. Проєкт рішення зареєстрували на чергову сесію міської ради 26 січня. Якщо депутати проголосують, звернуться до Кабміну, щоб зареєструвати парк.

Про це у коментарі Суспільному повідомив директор міського департаменту соціально-економічного розвитку Сергій Бостан.

Індустріальний парк "Чернівці" планують створити на ділянці площею майже 16 гектарів поблизу аеропорту. На території зможуть працювати підприємства, яким потрібні виробничі приміщення.

За словами Бостана, вже є зацікавлені інвестори, зокрема, релоковані підприємства та компанії, які готові заїхати, якщо індустріальний парк створять. Якщо парк зареєструють, до ділянки проведуть мережі та комунікації.

"Маємо орієнтовні дані щодо мереж, які потрібно підвести. Коли буде проєктно-кошторисна документація, тоді бачитимемо загальні суми. Сподіваємося на державну підтримку, бо держава передбачила гроші у 2023 році на підтримку індустріальних парків та їхнє підключення до мереж", – розповідає Бостан.

Створення парку має погодити Кабмін. За словами Бостана, якщо депутати на сесії затвердять його концепцію, то подадуть документи до Міністерства економіки й за декілька місяців індустріальний парк у Чернівцях зможуть зареєструвати.

Що відомо

  • Індустріальний парк "Чернівці" планували зареєструвати до 2023 року.
  • Згідно з концепцією індустріального парку "Чернівці", яку оприлюднили на сайті Чернівецької міськради, основними галузями діяльності підприємств будуть переробна промисловість, науково-технічна та транспортно-логістична діяльність.
  • Кабмін включив до Реєстру індустріальних парків два парки з Чернівецької області. Це "Хотин Invest" у Хотині та "Енергія Буковини" на Сокирянщині. Створення парків дозволить розвивати промисловість й економіку в області.
  • Індустріальний парк — це територія, яку виділяють для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на довкілля.
  • Президент підписав два закони, які передбачають податкові та митні пільги для учасників індустріальних парків. Серед основних змін: звільнення від податку на прибуток на 10 років, якщо частину прибутку будуть вкладати в розвиток парку; звільнення від імпортного ПДВ та мита на обладнання для виробництва впродовж 5 років; громади можуть надавати пільги на податок на нерухоме майно, плату за землю та земельний податок.

Новости Украины