У Чернівцях тролейбусне управління закупило автоматичну систему підрахунку пасажирів: навіщо потрібна

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото: Facebook / Чернівецьке тролейбусне управління

У Чернівцях тролейбусне управління закупило автоматичну систему підрахунку пасажирів для шести тролейбусів та семи автобусів за понад 700 тисяч гривень. Вона збиратиме дані про те, скільки пасажирів заходитимуть і виходитимуть на кожній зупинці. Система фіксуватиме геолокацію та час.

Про це йдеться в тендері, оприлюдненому на сайті Prozorro.

Обладнання показуватиме завантаженість транспорту на певній ділянці маршруту. Система робитиме звіт про кількість перевезених пасажирів за хвилину, годину, місяць, а також за рейс та зміну. Звіти зберігатимуться на сервері не менше десяти років.

Також система показуватиме поточне розташування транспорту, а також моніторитиме інтервали руху. Згідно із договором, систему мають передати ЧТУ до кінця 2022 року. Термін експлуатації складає сім років.

Керівник тролейбусного управління Петро Лисак у коментарі Суспільному повідомив, що ця система потрібна для вивчення пасажиропотоку, контролю за виручкою та створення зручних графіків руху. У тролейбусному управлінні планують встановити таку систему підрахунку хоча б в одному тролейбусі або автобусі на кожному маршруті.

Наразі пасажиропотік вручну рахує Служба контролю підприємства. Контролери в середньому раз на два тижні обирають маршрут для вивчення, додав Лисак.

За словами Лисака, раніше систему підрахунку впровадили на п'яти нових автобусах, які ЧТУ купило в грудні 2021 року.

Що відомо

  • У Чернівцях виконком міськради з 1 жовтня підвищив тариф на проїзд в тролейбусах до 10 гривень. Учні їздитимуть безкоштовно, студенти сплачуватимуть 5 гривень.
  • З 1 жовтня валідатори у тролейбусах Чернівців не видають друковані чеки після сплати за проїзд. Контролери отримують дані про оплату з банківських карток пасажирів через термінал.
  • Тролейбусне управління у Чернівцях підписало договір на постачання п'яти нових тролейбусів та п'яти вживаних автобусів Mercedes-Benz.

Новости Украины