У Чернівцях змінили компанію, яка вивозитиме сміття та має встановити контейнери для роздільного збору. Що відомо

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Світлина ілюстративна. Суспільне Чернівці

У Чернівцях обрали підрядну компанію, яка вивозитиме сміття з Шевченківського району міста, а також Чорнівки та Коровії. Фірма "Макс Клін Сіті" замінить компанію "Альтфатер Чернівці", з якою у вересні розірвали договір через невиконання умов угоди.

Про це Суспільному сказав заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Компанія "Макс Клін Сіті" має встановити 1 700 нових контейнерів на роздільний збір та вивіз сміття. Вона почне працювати з 1 листопада, коли підпишуть договір. До цього часу мають визначити тариф.

Переможця обрали шляхом відкритого конкурсу між компанією "Макс Клін Сіті" та приватним підприємством "Чернівцікомунсервіс". У кваліфікаційних вимогах постанови Кабміну йдеться, що перевага надається компанії, у якої понад три роки досвіду. Жодна з фірм-претендентів такого досвіду не мала: "Чернівцікомунсервіс" зареєстрували у грудні 2021 року, "Макс Клін Сіті" — у червні цього року.

"Під час війни розуміємо, що не багато компаній у змозі брати участь та капіталізувати гроші, бо це коштовний проєкт. Певно тому, не заявилось більше учасників", — каже Крохмаль.

Переможець конкурсу запропонував нижчу вартість послуг. Він має власну ремонтну базу, обладнання для миття контейнерів, супутникову систему навігації. Також компанія запропонувала інвестиційну програму. Вони планують придбати сортувальну лінію й сортувати сміття. Статутний капітал фірми-переможця становить десять мільйонів гривень.

"Усі транспортні засоби, які були подані "Макс Клін Сіті", мають тимчасово технічні талони. Це 11 автомобілів 2011 та 2014 років випуску", — каже Крохмаль.

За його словами, інша фірма пропонувала меншу кількість транспорту, старіші моделі авто та дорожчий тариф.

Іншу частину міста обслуговує компанія "Укрвторресурси Буковина".

Що відомо

  • З компанією "Альтфатер-Чернівці" розірвали договір у вересні. Водночас за умовами фірма продовжує надавати послуги з вивезення сміття до моменту, доки не знайдуть нову компанію.
  • У Чернівцях з 1 серпня запровадили роздільний збір сміття. На частині вулиць міста розмістили контейнери з надписом "вторинна сировина". Туди треба викидати скло, метал, пластик та папір. Для решти — є смітник з наліпкою "органічні відходи".
  • "Укрвторресурси Буковина" купила приблизно сто контейнерів для роздільного збору сміття, для решти — виготовила наліпки.

Новости Украины