У Дружківці з’явився сучасний рентгенапарат

Медичне обладнання було закуплено для Торецької центральної лікарні, деякі відділення якого були евакуйовані до Дружківки. Вартість рентгеапарату становить понад 3,5 млн гривень.

«Вільному радіо» директор Центральної міської лікарні Торецька Сергій Халаімов розповів, що раніше такої техніки у Дружківці не було, а люди були змушені їздити на обстеження у сусідні міста. За його словами, через постійні обстріли Торецька деякі відділення центральної лікарні релокували. Зокрема, відділення гемодіалізу облаштували у Покровську. А от хірургію, терапію та паліативну допомогу перенесли у Дружківку. У цьому місті не було рентгенапарату. Новий коштував 3 млн 573 тис. 500 грн.

“У Торецьку є якісний рентгенапарат, а в Дружківці не було. І ми змушені були відправляти людей звідти до Краматорська чи Костянтинівки. Туди були змушені, наприклад, з пневмонією їздити пацієнти, щоб поставити діагноз. Наразі ми за гроші місцевого бюджету придбали рентген — він цифровий, палатний та переносний. Тобто можемо надавати допомогу прямо у палаті”, — прокоментував Сергій Халаімов.

 

Джерело

Новости Украины