У Голлівуді знімуть документалку про українку Галину Хатчінс, яка загинула на зйомках «Іржі»

У Голлівуді знімуть документалку про українку Галину Хатчінс, яка загинула на зйомках "Іржі"

Фото: instagram.com/halynahutchins

У Голлівуді знімуть документальний фільм про режисера-українку Галину Хатчінс, яка загинула на знімальному майданчику фільму «Іржа» у 2021 році. Автором ідеї виступив чоловік кінодіяча Метт Хатчінс. Картина розповість про життя та роботу Галини. Режисером кінострічки виступить Рейчел Мейсон, яка була номінована на премію «Еммі» за роботу над документальним фільмом «Книжковий цирк» у 2020 році. Про це пише Variety.

До фільму увійдуть кадри з професійного та особистого архіву Хатчінс. Картина розповість про різні роки життя режисера: роки юності, прожиті на радянській військово-морській базі, про життя у Києві та переїзд до США. У кінострічці докладніше опишуть обставини смерті Галини на знімальному майданчику фільму «Іржа» та тих, хто пізніше брав участь у завершенні роботи над фільмом замість режисера.

— Галина була на порозі того, щоб залишити незабутній слід у кінематографі. Як режисер, я хотіла знімати фільми з нею. Ніколи не могла собі уявити, що зніматиму фільм про неї, — розповіла виданню Мейсон. – Світ втратив великого режисера, а я втратила друга. Той факт, що її геніальність як режисера була миттєво затулена обставинами її смерті, завдає мені глибокого болю. Цей фільм дасть нам можливість поділитися зі світом її людяністю і талантом, а також простежити шлях її команди, яка працювала над завершенням її останньої творчої роботи.

Трагедія сталася на знімальному майданчику в жовтні 2021 року. Алек Болдуїн вистрілив у оператора Галину Хатчінс та режисера Джоела Соуза. Від отриманих поранень українка померла, а другий постраждалий опинився у лікарні. Після того, що сталося, родина Хатчінс подала до суду на актора, звинувативши його у ненавмисному вбивстві, проте пізніше оголосила про примирення з артистом. У листопаді Болдуїн подав до суду на команду фільму. Він звинувачує учасників знімальної групи в недбалості, внаслідок якої йому в руки передали заряджений пістолет, з якого він вистрілив у Хатчінс.

Джерело

Новости Украины