У громаді Чернівецької області підтримали петицію про скасування підвищення тарифу на воду

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Pixabay

У Кіцмані Чернівецької області петиція про скасування підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення набрала необхідних 100 голосів. Звернення має розглянути Кіцманська міськрада.

Про це йдеться на сайті електронних петицій E-dem.

У петиції просять скасувати підвищення тарифів на підставі рекомендації Кабміну — залишити тарифи для населення на рівні, встановленому до 24 лютого 2022 року.

Автор петиції — Руслан Романко, який є головою громадської організації "Активна Кіцманщина". Він зареєстрував петицію 17 жовтня. У коментарі Суспільному Романко розповідав, що вважає неправильним підвищення тарифів для населення під час війни.

Кіцманська міськрада планує розглянути петицію на наступному засіданні. Проєкт рішення планують підготувати впродовж десяти днів, повідомив Суспільному виконувач обов'язків міського голови Кіцманя Олександр Марусяк.

У вересні в Кіцманській громаді Чернівецької області вдвічі підвищили тарифи на водопостачання та водовідведення. З 1 жовтня за водопостачання та водовідведення потрібно сплачувати майже 80 гривень за метр кубічний, з 1 січня — 95 гривень. До підняття тариф становив 47 гривень.

Що відомо

  • Тарифи у громаді не підвищували з 2019 року, через це бракувало грошей на утримання комунального підприємства, повідомляв раніше Суспільному директор Кіцманського управління ЖКГ Ярослав Яремій. Наразі підприємство має повернути 141 тисячу гривень боргів за електроенергію та майже два мільйони гривень зарплати працівникам.
  • З 2019 року комунальне підприємство дотували з міського бюджету, однак зараз грошей на це немає, розповідав Суспільному заступник Кіцманської міського голови Юрій Косар.

Новости Украины