У громаді на Полтавщині через COVID-19 запровадили масковий режим

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото: pixabay

На території Глобинської громади відновили масковий режим. Про це Суспільному повідомив епідеміолог Глобинської міської лікарні Олександр Демочко.

На території Глобинської громади від 1 жовтня люди мають надягати захисні маски у транспорті, крамницях та інших громадських місцях. Відповідне рішення ухвалили 28 вересня на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Це у зв’язку з тим, що за останній тиждень 12 зареєстрованих позитивних випадків коронавірусу у громаді. А на минулому тижні було шість. Летальних випадків у громаді не зафіксовано», — говорить епідеміолог Глобинської міської лікарні Олександр Демочко.

За його словами, у міській лікарні відсутнє інфекційне відділення, тому пацієнти перебувають на амбулаторному лікуванні вдома. Ними опікуються сімейні лікарі. У разі тяжкого стану їх госпіталізують до лікарні у Кременчуці.

Стежити за дотриманням маскового режиму будуть правоохоронці.

Що відомо:

  • Востаннє карантинне зонування в Україні Міністерство охорони здоров’я визначило напередодні повномасштабного вторгнення Росії до України – 23 лютого 2022-го року.
  • Уперше карантин через коронавірус в Україні запровадили 12 березня 2020-го.
  • Перший випадок захворювання на коронавірус на Полтавщині виявили у березні 2020-го року.
  • В область вакцину від коронавірусу уперше доставили 24 лютого 2021-го року.

Новости Украины