У Херсоні поховали волонтерку Червоного Хреста Вікторію Яришко, яка загинула внаслідок обстрілів військових РФ

За інформацією: Суспільне Херсон.

У Херсоні поховали загиблу внаслідок обстрілів військових РФ волонтерку Червоного Хреста Вікторію Яришко, 19 грудня 2022 року Фото: Суспільне Херсон

У Херсоні поховали волонтерку Червоного Хреста Вікторію Яришко, яка загинула внаслідок обстрілів російських військових. Їй було 39 років, у жінки лишилось двоє дітей та мама.

Вікторія Яришко співпрацювала з Червоним Хрестом не один рік. З початком повномасштабного вторгнення та окупації Херсона допомагала землякам. Командир загону швидкого реагування Червоного Хреста Херсонщини Микола Тараненко знав Вікторію з 16 років. Говорить, він і привів її в організацію.

"Вона займалась дітьми, дітьми з особливими потребами, "Сонячними дітьми". Була майстриня на всі руки. Дуже довго працювала в Зелених хуторах Таврії. З дітьми займалась арттерапією. Вони малювали, розмальовували. Віка була енерджайзер. Вона була кругом", — розказав Микола Тараненко.

У день загибелі Вікторія залишила подрузі та колезі Наталії Шатиловій-Погасій подарунок — власноруч зроблену рамку, куди вставила спільне фото.

"За день до її загибелі, вона зробила три такі рамочки, в які вставила наше спільне фото. Для мене, нашої подруги Світлани та Валентини. В день, коли вона загинула, вона зранку нам їх подарувала. Це рамочка магніт, вона сказала, щоб ми повісили її на холодильник, щоб ми її бачили", — говорить волонтерка Червоного Хреста України Наталя Шатилова-Погасій.

Вікторія завжди була там, де потрібна найбільше, пригадують колеги та друзі. Окрім роботи з дітьми, бралась за усе: готувала на польовій кухні, роздавала допомогу. З часів повномасштабного вторгнення, це третя втрата у Товаристві Червоного Хреста області. Вікторії Яришко було 39 років. У неї лишилось двоє дітей та мама.

Що відомо

  • За добу, 15 грудня, російські окупанти 30 разів з артилерії, РСЗВ, танків та мінометів обстріляли Херсонщину. Загинули четверо людей, ще 9 — поранених.

Новости Украины