У Житомирському обласному центрі зайнятості назвали затребувані професії та найбільш оплачувані вакансії

Цьогоріч у січні в базі даних служби зайнятості Житомирської області було на 10% більше вакансій, ніж за січень минулого року. Загалом упродовж місяця 1 800 роботодавців проінформували центри зайнятості та районні філії про майже 3 800 вакансій.

Про це 26 лютого повідомив Житомирський обласний центр зайнятості.

За видами економічної діяльності кожна третя вакансія пропонувалася на підприємствах переробної промисловості, 15% – в торгівлі; по 8% – у державному управлінні та у закладах освіти; 6% – на транспорті, у сільському, лісовому господарствах та в охороні здоров’я.

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників з обслуговування, кваліфікованих робітників з інструментом, працівників сфери торгівлі та послуг, представників найпростіших професій.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників – це водії, швачки, слюсарі, верстатники деревообробних верстатів, електромонтери, електрогазозварники.

Також затребувані працівники сфери послуг: продавці, кухарі, охоронники, молодші медичні сестри, офіціанти, бармени, поліцейські патрульної служби.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи: бухгалтерів, медичних сестер, спеціалістів державної служби, вчителів.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, укладальники-пакувальники, вантажники, прибиральники.

«Станом на 1 лютого 2020 року у базі даних служби зайнятості налічувалося близько 2600 вакансій. Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив близько 6200 грн  (на відповідну дату 2019 року – 5500 грн). У понад 70% вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної», — повідомляють у центрі зайнятості.

Найбільшу зарплату у січні пропонували претендентам на вакансії начальника виробництва і мийника-прибиральника рухомого складу (по 15 тис. грн), комплектувальника проводів (14 тис. грн), слюсаря-монтажника технологічних трубопроводів (13 тис. грн), водія тролейбуса (11 тис. грн).

Житомир вакансія Житомирський обласний центр зайнятості професія

Источник

Новости Украины