У Києві розглянуть питання щодо безкоштовного проїзду для військовослужбовців: відомо подробиці

Київська міська рада розгляне питання щодо надання військовослужбовцям права на безкоштовний проїзд у столичному міському транспорті. Пропонується встановити таку норму на час дії правового режиму воєнного стану.

Відповідну петицію передали на розгляд профільних комітетів Київради. Електронний документ набрав необхідні 6 тисяч голосів.

«Пропонується тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, встановити пільговий (безкоштовний) проїзд міським транспортом всім військовослужбовцям Збройних Сил України», – йдеться в звернені.

Варто зазначити, що петиція була опублікована 4 січня 2023 року і її підтримали 6032 особи. Після розгляду профільними комітетами Київради буде надано відповідь на це електронне звернення.

Нагадаємо, у Печерському районі Києва хочуть перейменувати вулицю, названу на честь російського письменника Миколи Лєскова. Її запропонували назвати на честь видатного грузинського актора, співака та друга України Вахтанга Кікабідзе. Відповідна петиція була зареєстрована на сайті Київради.

Крім того, набрало необхідну кількість голосів електронне звернення щодо повної заборони продажу піротехніки в столиці. У разі порушення продавців хочуть штрафувати.

Як повідомляв OBOZREVATEL, електронна петиція до президента України Володимира Зеленського про перейменування Росії на Московію набрала необхідні 25 тисяч голосів. Згідно із законом, її має розглянути глава держави та винести певне рішення.

Джерело

Новости Украины