У Києві з 2022 року та по наш час проведено понад 9 тисяч інспекцій укриттів – КМДА

У Києві протягом 2022 року працівники «Муніципальної охорони» здійснили майже 4 тисячі перевірок укриттів. Загалом, з початку повномасштабної збройної агресії РФ було проведедо понад 9 тисяч інспекції.

Про це повідомив Департамент муніципальної безпеки, передає пресслужба КМДА. Інспектори, зокрема, перевіряли чи є до них оперативний доступ.

«У столиці моніторинг стану укриттів та сховищ, а також інспекції тих об’єктів, щодо яких надходять зауваження, здійснюється постійно. Так, у 2022 році, за дорученням Київського міського голови Віталія Кличка, особовий склад КО «Муніципальна охорона» здійснив майже 4 тисячі перевірок захисних споруд цивільного захисту щодо вільного доступу громадян до споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів», – йдеться в повідомленні.

Загалом протягом 2022 та 2023 років у Києві провели понад 9 тисяч інспекцій укриттів та сховищ. Інспектори перевіряли, чи є до них оперативний доступ, чи призначений комендант або відповідальна особа, чи позначені місця розташування захисних споруд табличками (написами) та покажчиками руху до них.

«Усі результати передали начальникам відділів з питань цивільного захисту райдержадміністрацій для реагування та оперативного усунення порушень, адже відповідальність за належне функціонування укриттів несуть глави районів столиці. Кошти на облаштування укриттів з міського бюджету виділяються саме РДА», – підкреслили в КМДА.

Як повідомляв OBOZREVATEL, мер Києва Віталій Кличко в суботу, 3 червня, без попередження проінспектував деякі укриття, на які надійшли скарги від мешканців столиці. Їхній стан незадовільний.

Джерело

Новости Украины