«У кожній ОТГ має бути гарний спорткомплекс», – Дмитро Лунін

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін за дорученням очільника області Олега Синєгубова відвідує об’єкти «Великого будівництва». Зокрема, днями побував у Горішніх Плавнях і Бутенках Кобеляцького району, де цього року будуються спортивні споруди.

У фізкультурно-оздоровчому комплексі Горішніх Плавнів тривають роботи в єдиному критому комплексі, де і взимку можна займатися командними ігровими видами спорту. Реконструкція аварійного приміщення фінансується за кошти місцевого бюджету. В будівлі вже повністю встановлені «сендвіч-панелі», бетонна підлога викладена паркетом із деревини канадського клена.

«Раніше спортсмени били ноги об бетон. Спортивний паркет створений спеціально під високі навантаження. Не деформується, має оптимальні параметри амортизації, поглинання звуку і стійкості до дії вологи, – розповів міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков. – Щоб збільшити природну освітленість спортивного приміщення, встановлено значно більше, ніж раніше, віконних блоків».

Також тривають роботи з улаштування роздягалень, тренерських і душових, туалетних кімнат для спортсменів і глядачів. Тут установлять пластикові сидіння на трибуни. Всі роботи з реконструкції спорткомплексу планують завершити до 1 вересня.

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін зауважив, що подібних спортивних закладів в області треба більше.

«У кожній ОТГ має бути гарний спорткомплекс, щоб спонукати дітей до активного відпочинку та занять спортом. За статистикою, 50% учнів не займаються фізкультурою, – розповів Дмитро Лунін. – Нам треба зайти гарних тренерів, побудувати чи відновити спортзали, стадіони і відривати дітей від ґаджетів. Спорт – це здоров’я, активність, гарний відпочинок. Крім того, варто збільшувати кількість змагань в області».

Дмитро Лунін поспілкувався з директором ДЮСШ №1, майстром спорту України з боксу Віктором Чирочкою з питань перспектив розвитку боксу на Полтавщині, пообіцяв підтримувати місцевих боксерів.

Під час відвідування фізкультурно-оздоровчого комплексу Дмитро Биков запропонував внести Горішні Плавні в обласну програму розвитку фізкультури і спорту на наступний рік, щоб отримати фінансування для будівництва спортивного майданчика для мініфутболу зі штучним покриттям на території ЗОШ № 2.

Також Дмитро Лунін побував у селі Бутенки Кобеляцького району, де за програмою «Велике будівництво» розпочнеться реконтрукція стадіону.

«140 тисяч гривень витратимо лише на покращення поверхні футбольного поля. На стадіоні будуть адмінприміщення, роздягальні, душ, бігові доріжки, волейбольний майданчик, тренажери», – розповів голова Бутенківської ОТГ Микола Скрильник.

Проєкт удосконалення спортивної інфраструктури Бутенківської громади фінансуватиметься із ДФРР та з місцевого бюджету. Процес будівництва затягнувся через скаргу учасників тендерних торгів до Антимонопольного комітету. Але виконавці робіт обіцяють завершити будівництво стадіону до листопада 2020 року.

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram  https://t.me/polltava0532ua

Источник

Новости Украины