У Кропивницькому облаштовують третій соціальний гуртожиток для переселенців

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому облаштовують третій соціальний гуртожиток для переселенців. Перші два, облаштовані у приміщеннях школи і дитячого садка, працюють з 2022 року. Суспільне дізналось, де облаштовують третій і скільки переселенців зможуть туди заселити.

У соцгуртожитку будуть сім кімнат, кухня, окремі вбиральні для чоловіків та жінок, приміщення для господарських потреб, пандус біля входу, розповів начальник міського управління капітального будівництва Сергій Білокінь: "Це будівля комунальної власності, колишеня станція юних техніків. Міськрада ухвалила рішення переоблаштувати це приміщення під тимчасове житло".

Фото: Суспільне Кропивницький

Гуртожиток облаштовують на першому поверсі п'ятиповерхівки. Мешканнка будинку Ольга Щербакова сказала, що схвалює облаштування житла: "Я нормально до цього ставлюсь. Добре, що хтось буде тут жити, а то було закинуте – ні те, ні се".

За словами мешканки будинку Вікторії Завгородньої, мешканці – дружні, всі один одного знають: "Головне, щоб жили нормальні люди, щоб добре вписались до нашої родини. Якось будемо допомагати одне одному".

У будинку, крім гуртожитку для переселенців, облаштовують поліцейську станцію. Це спільний проєкт, на який з міського бюджету витратили чотири мільйони 690 тисяч гривень, сказав Сергій Білокінь: "Термін будівництва – шість місяців. Роботи розпочали торік у грудні, згідно плану мають завершити в кінці травня".

Фото: Суспільне Кропивницький

Сергій Білокінь розповів, що приміщення пустувало впродовж трьох років. Нині там замінили усі вікна на енергозберігаючі, міняють труби водопостачання і водовідведення, кабелі електроживлення, встановлюють систему вентиляції і пожежної безпеки.

За інформацією начальниці міського управління комунальної власності Алли Паламаренко, будівля перебуває на балансі житлово-експлуатаційної контори №9: "Вирішуватимемо питання щодо передачі приміщення в оренду якомусь із управлінь або департаментів міської ради. Але спочатку слід завершити ремонт. Там також працюватиме дільничний поліцейський. Торік у вересні з Нацполіцією уклали договір, вони займають 36 квадратних метрів. Соціальний гуртожиток займатиме 260 квадратних метрів".

У гуртожитку зможуть жити 20 переселенців.

Що відомо

У Кропивницькому нині живуть понад 24 тисячі переселенців. У місті відкрили два соціальних гуртожитки. У першому мешкають 67 людей, він розрахований на 129 переселенців. У другому оселились 74 людини, там можуть прийняти ще 86 переселенців. Це інформація від директорки департаменту соціальної політики Юлії Вовк.

Новости Украины