У ліцеї на Вінниччині напекли шість тисяч буханців хліба для оборонців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

У ліцеї на Вінниччині напекли шість тисяч буханців хліба для оборонців. Фото: Суспільне

Шість тисяч буханців хліба за рік повномасштабної війни напекли працівники ліцею Калинівської громади. Продукти збирають разом з міською радою, вчителями, батьками учнів.

Фото: Суспільне Вінниця

Печуть в перервах між приготуванням їжі для дітей. Роблять це з 25 лютого. Про це Суспільному розповідає директорка ліцею Калинівської ТГ Світлана Павлуник.

"Продуктами всі допомагають, батьки, вчителі, міська рада. Ми потім усім звітуємо, дуже добре, що маємо таку підтримку та допомогу", – каже Світлана Павлуник.

Фото: Суспільне Вінниця

Тістоміс на кухні калинівського ліцею працює зранку. У день, коли готують передачу для оборонців, на роботу приходять раніше, каже помічник кухаря. Починають із молитви.

Фото: Суспільне Вінниця

Вимішане тісто розважують, аби кожний буханець був однакової ваги. Далі його закладають до форми, щоб підходило. На приготування 25 хлібин йде майже три годин, каже кухар Аліна Самборська.

"Пів години потрібно витратити щоб вимісити, розважити по формах. Підходить хвилин 40 і годину печеться", – розповідає Аліна Самборська.

За день тут, зазвичай, печуть до сотні буханців хліба. Але коли потрібно можуть і більше, каже Аліна Самборська.

Було таке, що за добу 300 буханців напекли. З 00:00 до 5 ранку комендантська година, не працювали. А з 5 ранку – пекли", – розповідає Аліна Самборська.

Фото: Суспільне Вінниця

Хліб оборонцям відправляють завжди із побажаннями якнайшвидшого повернення додому.

Новости Украины