У Луцькому прикордонному загоні працює 30 подружніх пар

У Луцькому прикордонні загоні працює 30 подружніх пар прикордонників, які захищають нашу державу.

Про це йдеться у репортажі ІА «Конкурент».

Затримувати правопорушників в екстремальних умовах, носити важкий бронежелет і автомат, вести секретні документи, нести наряди посеред лісу без зв’язку, їжі та води, та й банальне носіння берців і військової форми в спекотну пору року – усе це буденність для прикордонника. Буденність, про яку люди навіть не задумуються.

Отож, давайте дізнаємося про прикордонників дещо більше. Тому сьогодні, коли вони святкують своє професійне свято, запрошую за колючий дріт на закриту територію Луцького прикордонного загону.

Потрапити сюди, до слова, непросто. Черговий КПП просить у мене посвідчення журналіста. Записує серію та номер. Дивиться прізвище.

– Дружина нашого підполковника? – запитує.

– Так, – відповідаю.

– Проходьте, будь ласка, – вручає мені перепустку, у якій зазначається час, коли я потрапила на територію. При виході у мене заберуть цю перепустку. Але то буде лише через години три, коли на моєму смарт-годиннику буде зазначатися 11 тисяч кроків. А це значить, що територія загону не велика. Вона – величезна.

Подружжя Біланів познайомилося, коли обоє проходили службу в Чопському прикордонному загоні. Старший лейтенат на посаді старшого офіцера віддділу укомплектування Христина має вислугу 12 років. У Луцьку працює 6 місяців. До того була у декретній відпустці. Начальник відділу тилового забезпечення майор Ігор Білан несе службу 15 років. На роботі подружжя практично не перетинається, бо, згідно із законодавством, дружина не може бути в підпорядкуванні у чоловіка.

Питаю про особисте та як вдається поєднувати службу та кохання.

– Чудово. Розуміємо один одного з пів слова, – каже Ігор.

– А інколи з цілого, – усміхається Христина. І зізнається, що єдине, що важко – це поєднувати роботу і виховання дітей.

Як виявилося, у загоні працює 30 подружніх пар прикордонників, бо кохання не знає кордонів. Практично усі прикордонники забезпечені службовим або постійним житлом. Якщо військовослужбовцю потрібно винаймати житло у місті, то при наявності певних документів держава компенсує оренду.

Источник

Новости Украины