У міській раді з’явився сходовий підйомник для людей з інвалідністю

13 листопада у будівлі Полтавської міської ради повноцінно запрацював сходовий підйомник для людей з інвалідністю. Цьому передували численні тестування та доналаштування.На придбання та встановлення якісного сходового підйомника з міського бюджету виділили близько 475 тис. грн.

Підйомник встановили, аби маломобільні групи населення мали можливість комфортно піднятися на другий поверх будівлі.

Ідея встановлення похилого підйомника виникла майже рік тому.

«Ми  врахували усі потреби людей з інвалідністю. На жаль, бюрократичні процедури і проведення тендера, зайняли більше року. Цей підйомник був виготовлений в Італії, тому потрібно було багато часу для того, аби доставити його та встановити. На жаль, і епідемія COVID-19 внесла свої корективи. Але зараз уже все працює. Люди з інвалідністю можуть ним користуватися у будь-який час. Ми завжди відкриті для усіх верств населення», — розповів заступник міського голови Сергій Рекотов.

Підйомник обслуговуватиме підрядна організація, яка має відповідний сертифікат на обслуговування ліфтового обладнання. Зараз триває процедура укладання договорів. 

Проінспектувала роботу сходового підйомника регіональна представниця Всеукраїнського громадського об’єднання Національної Асамблеї людей з інвалідністю Ірина Твердохліб, вона наголосила на тому, що він зручний та безпечний. 

«Повернувшись зі США, де у нас проходило навчання щодо інклюзивної освіти і створення фізичної доступності, де нам розповідали як співпрацюють влада та громада, я привезла до Полтави купу нових ідей. З ними й прийшла до міської влади. Звернулася з питанням чи можна будівлю, пам’ятку архітектури облаштувати так, щоб усім було зручно. І разом із комітетом доступності, управлінням архітектури почали досліджувати це питання. Головне – політична воля. Бо ж нині позитивні зрушення у приміщенні є. Їх, мабуть, важко досягати, але ми бачимо хороші результати. Раніше на першому поверсі будівлі був облаштований туалет для людей з інвалідністю. Сьогодні ми оцінюємо роботу сходового підйомника, рухи якого налаштували плавніше та скоригували швидкість. Уже є проектна документація для облаштування туалету для людей з інвалідністю на другому поверсі. Наша 200-річна будівля буде зручною для усіх. Мене це так тішить, це так класно, коли мрії збуваються. Я вдячна Олексієві Чепурку, Олександрові Шамоті, Сергію Рекотову за те, що нас чують і створюють комфортні умови», — зауважила пані Ірина.

Як зазначив технічний директора ТОВ «Норматрейд» Олександр Білоус, підйомник розрахований на 250 кг. Має дистанційний пульт керування та обладнаний табличками з інструкціями інструкції використання.

За матеріалами Полтавської міської ради.

Источник

Новости Украины