У Новограді-Волинському відновив свою діяльність «Інклюзивно-ресурсний центр»

Згідно рішення Новоград-Волинської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 29.05.2020 та відповідного наказу управління освіти і науки міської ради, з 1 червня відновлено діяльність міської комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр».

Про це повідомляє пресслужба Новоград-Волинської міської ради.

З метою забезпечення вчасного зарахування дітей з особливими освітніми потребами до закладів дошкільної та загальної середньої освіти міської ОТГ, моніторингу дотриманням ІРЦ протиепідеміологічних вимог, установу відвідала начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук. Директор ІРЦ Наталія Борис проінформувала керівника, що 3 червня завершено І підготовчий етап відновлення роботи: проведено генеральне прибирання приміщення з дезінфекцією, працівники отримали засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі та миючі засоби. Проведено інструктажі працівників щодо особливостей роботи ІРЦ впродовж дії карантину, обмежувальних та протиепідемічних заходів. З 4 червня ІРЦ переходить до ІІ етапу відновлення — розпочинає проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини із дотриманням протиепідемічних вимог, зокрема, проведення температурного скринінгу у батьків та дитини, в обов’язковому порядку батьки надаватимуть письмову заяву про стан здоров’я дитини та членів сім’ї, під час комплексної оцінки батьки дитини (інші законні представники) здійснюватимуть допомогу в організації обстеження для уникнення близького контакту фахівця та обстежуваного тощо. Всі учасники комплексної оцінки (фахівці ІРЦ, батьки (законні представники дитини) і дитина), мають використовувати маску та одноразові рукавички.

На завершення, Тетяна Ващук зосередила увагу директора ІРЦ на забезпеченні першочергового обстеження дітей, які мають розпочинати здобувати початкову освіту у 2020/2021 н.р. та зараховуються до закладу освіти вперше в Новоград-Волинській міській ОТГ, не порушуючи при цьому права дітей, та не знижуючи якість проведення комплексної оцінки розвитку дитини.

Управління освіти і науки

Новоград-Волинської міської ради

ІРЦ Новоград-Волинський місто район інклюзія ресурсний. центр інклюзивно житомирщина відновлення діяльність

Источник

Новости Украины