У Полтаві ЦНАП планують перенести у будівлю біля ОВА

За інформацією: Суспільне Полтава.

Суспільне Полтава

Полтавський центр надання адміністративних послуг можуть перевезти у нову будівлю, яка розміщена біля обласної військової адміністрації.

Що відомо про перенесення ЦНАПу в Полтаві

Про такі домовленості повідомив начальник ОВА Дмитро Луніну своєму Telegram-каналі. За його словами, рішення ухвалили після переговорів із секретаркою Полтавської міськради Катериною Ямщиковою.

"Найближчим часом розраховуємо повноцінно запустити Центр Дія, куди переїде міський ЦНАП. Тут уже працюють Дія.Бізнес та офіс омбудсмана на Полтавщині, є банк, дитяча ігрова кімната. Центр повністю інклюзивний", – повідомив Дмитро Лунін.

Конкретної дати не називають. Як розповів Суспільному керівник пресслужби Полтавської міськради Олександр Дедюхін, нині полтавський ЦНАП розміщений у будівлі міської ради, але приміщення не відповідає вимогам, зокрема, щодо інклюзивності та доступності. А ту споруду, яку звели біля ОВА, будували із врахуванням усіх вимог для таких установ.

Приміщення, яке збудували для ЦНАПу в Полтаві. Telegram-канал Д.Луніна

Що відомо про нову будівлю біля ОВА

Будівлю для центру надання адмінпослуг у Полтаві зводили із 2018-го два підрядники. Перший договір розірвали, бо роботи вели надто повільно. А поновили будівництво 2019-го, після нового тендеру. Як повідомляла раніше Суспільному заступниця директора обласного департаменту будівництва Ірина Особік, фінальна кошторисна вартість комплексу склала 73,5 мільйони гривень. Із них понад половина – із бюджету області, а решта – із держбюджету.

14 вересня 2021-го у будівлі запрацював центр підтримки підприємців "Дія.Бізнес". Він займає частину третього поверху новозбудованого ЦНАПу. Надають безкоштовні та платні послуги для підприємців різного рівня, повідомляла Суспільному керівниця центру Альона Гончаренко. Облаштовували "Дія. Бізнес" протягом двох місяців.

Іншу частину приміщення мали надати для полтавського ЦНАПу, однак відтоді переїзд установи не організували.

Приміщення для ЦНАПу у Полтаві має три поверхи. Telegram-канал Д.Луніна

Що таке ЦНАП та які послуги можна отримати

Центри надання адміністративних послуг в Україні – це установи, де надають різні адміністративні послуги. Це, зокрема, щодо реєстрації місця проживання, отримання різних довідок та документів тощо.

Згідно з розпорядженням Кабміну, ЦНАПи у сільських громадах мають надавати щонайменше 183 послуги, у селищних та міських – 345, а в містах обласного значення – 390.

Як розповідав раніше заступник начальника обласної військової адміністрації Ігор Панченко, у регіоні є 134 точки доступу населення до адміністративних послуг. Зокрема, 53 громади із 60 мають ЦНАПи. За перший квартал року у них надали 166 тисяч послуг. Найбільше – у Кременчуцькій, Лубенській та Полтавській громадах.

Новости Украины