У Полтаві на Подолі пройшло відкриття новобудови до ДНЗ № 6 «Чебурашка»

Новобудова до ДНЗ № 6 «Чебурашка»

У ДНЗ № 6 «Чебурашка» або за старою назвою “Дивограй” Полтавської міської ради закінчилося масштабне будівництво та відбулося відкриття нової добудови.

Оскільки площа дозволяла, до садочка вирішили прибудувати ще один корпус і спортивну залу. Відремонтували фасад старого корпусу та прибудували новий, у якому розмістили три додаткових групи та спортивну залу, якої не було. Площа добудови складає близько сімьсот квадратних метрів. У старому корпусі також утеплили фасад і замінили вікна. Після завершення основних будівельних робіт також впорядкували територію — збудували нові павільйони для прогулянок та облаштували гральні майданчики.

Новий корпус добудови зсередини облаштований новітніми ігровими залами, спальнями, вбиральнями, кухнею та великою спортивною залою, яка буде обслуговувати усі групи.

Директор ДНЗ № 6 «Чебурашка» Вікторія Павленко коментує:

— Нормативна наповнюваність нового корпусу – 60 місьць. У вже функціонуючому закладі – 280. Загалом – 340 місць. Для Подільського району ця добудова дуже важлива, адже щороку до нас стоять у черзі більше 105 осіб. Ми намагаємося задовольнити усіх, адже кожна дитина має право на дошкільну освіту. Для роботи у новому корпусі персонал уже набраний і чекає, коли можна виходити на роботу. Всього буде 15 груп, це один з найбільших садочків Полтавщини. Взагалі у місті функціонує більше 40 садочків. Обладнання у новому корпусі сучасне, яскраве та безпечне. Мені дуже подобається те, що вийшло – особливо туалетні кімнати та буфетні. Адже саме в цих питаннях дуже важливий комфорт. Тепер туалетні кімнати обладнані перегородками та мають розділення за гендерною приналежністю.

Директор ДНЗ № 6 «Чебурашка» Вікторія Павленко

Перевіряли готовність садочка прийняти дітей заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяна Юрченко та заступник міського голови Ігор Федій.

За словами заступника міського голови Ігора Федія, кошторисна вартість об`єкта — приблизно двадцять мільйонів гривень.

— Добудова була спроєктована у 2017 році, — розповідає Ігор Федій. — Було виділено двадцять мільйонів гривень, але по факту знадобилося близько 17 мільйонів гривень. Сума економії у процесі будівництва фактично склала 3 мільйони гривень. Але економія не позначилася на якості, просто будівельники знаходили конструктивні рішення. Сподіваємося, що з 1 вересня тут вже зазвучить дитячий сміх. У жовтні плануємо розпочати будівельні роботи в садочку по вулиці Івана Мазепи 57. Сподіваюсь, що цим ми вирішимо проблему електронних черг, адже площа садочка 2000 кв. м. Хочемо реконстроювати сам садочок та навколишню територію. На стадії проєктування добудова до 14-ї школи на Браїлках.

Ігор Федій

— Садочок вже готовий прийняти дітей, залишилися лише юридичні питання про прийняття садочка на баланс Управління освіти та затвердження штатних розписів, — повідомила заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяна Юрченко. – Садочок розрахований на три додаткові групи – це близько 60-ти дітей. Також ми плануємо використати ці групи в напрямку інклюзивної освіти. Адже у нас є заявки від батьків діток з аутичним розладом. Для діток з інвалідністю облаштований пандус. Є недоліки, особисто я вказала, аби прибрали поріг.

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram

Источник

Новости Украины