У Полтаві привітали афганців і вислухали про їх проблеми

10 лютого о 14.00 годині у кімнаті 621 Полтавської облдержадміністрації відбулася зустріч із представниками Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану. Її приурочили до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, а також до річниці виведення військ із Афганістану. 
При вході у кімнату 621 встановили стенди із фотографіями воїнів-афганців. 

Сам захід провели за участі голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова та заступника голови облдержадміністрації Катерини Рижеченко. 

Зустріч розпочалася із привітання від Полтавської ОДА, Полтавської облради та Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану.
Як зауважив заступник голови Полтавської обласної ради Олег Бєлоножко, воїни-афганці — це  приклад того, як треба служити Батьківщині, для теперішніх та майбутній поколінь.
«Ми тільки чули з телевізорів про події Афганської війни, і вже тоді захоплювалися вашим героїзмом та відвагою. Сьогодні я вам бажаю здоров’я та наснаги. Ми завжди будемо на зв’язку через голову правління Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану, і будемо робити так, аби ваше життя тепер було легшим і комфортнішим», — повідомив пан Олег.
Опісля вступного слова ветеранам війни в Афганістані вручили відзнаки від Полтавської облдержадміністрації. 

Окрім цього, обговорили питання, які турбують воїнів-афганців, зокрема питання військових госпіталей та соціального забезпечення.
Так, наприклад, останні роки у районах Полтавщини значно погіршилася ситауція із соціальим забезпеченням. Як зауважив голова правління Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Расько, наразі ветерани не можуть отримати соціальні виплати чи-то звернутися за ними по місцю проживання, оскільки значно скоротили кількість таких пунктів.
Також висловили пропозиції щодо того, аби підвищити пенсійні виплати матерім та дружинам загиблих на Афгані чоловіків. А також запропонували покращити соціальне забезпечення матерям загиблих, більшість із яких зараз лишилися насамоті та в поганих умовах.
Читайте також: Полтавців запрошують прийти на панахиду за загиблими воїнами

Источник

Новости Украины