У Полтаві сквер на Леваді визнали «зеленою зоною»

Сьогодні на пленарному засіданні тридцять п’ятої сесії Полтавської міської ради VII-го скликання серед переліку порядку денного ухвалили і питання щодо переліку зон та зелених насаджень. Зокрема, більшістю голосів визнали зеленою зоною сквер по просп. Миру у Подільському районі. Місце розташування скверу – поблизу зупинки « Головка», між проспектом Миру і будинком за адресою вул. Головка, 18.

Депутат від « Батьківщини» Юрій Бойко прохав проголосувати за рішення, адже питання надзвичайно актуальне для мешканців його округу:

« — Спершу там взагалі нічого не було, фактично, на тій території було щось на кшталт будівельного майданчика. А потім , приблизно десять років тому один з кандидатів у народні депутати поставив там майданчик. Дерева посадили мешканці. З огляду на тенденцію останніх років, що кожен вільний клаптик землі використовують забудовники, місцеві жителі почали побоюватися, що там теж з’явиться будинок. Тому люди і звернулися з проханням до мене, аби міська рада впорядкувала цю територію, визнала її зеленою зоною і поставила на баланс КП « Декоративні культури».

За словами Юрія Бойка в подальших планах – впорядкування території, створення асфальтованих доріжок, озеленення встановлення лавочок.

Читайте також: Про що полтавці прохали депутатів?

Источник

Новости Украины