У Полтаві відбувся благодійний показ одягу на підтримку військових: скільки зібрали грошей

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото: Суспільне Полтава

Колекції одягу на українську тематику показували у Полтавському художньому музеї імені Ярошенка 1 жовтня. Презентацію проєкту "Подіум національної моди" влаштували, щоб зібрати гроші для військових, розповіла Суспільному співорганізоторка проєкту Ольга Агєєва.

Благодійний показ одягу. Фото: Суспільне Полтава

Шість колекцій одягу із українськими мотивами створили майстри та підприємства з Полтавщини. Під час представлення частина моделей виходила на подіум із ляльками-мотанками у руках, які виготовила волонтерка з Полтави Людмила Верещагіна.

Частина моделей виходила на подіум із ляльками-мотанками у руках. Фото: Суспільне Полтава

"Перший захід в рамках цього проєкту ми проводили в Горішніх Плавнях. Сама ідея «Подіуму національної моди» – показ нашої культури, показ моделей і показ того нового, що створюється в Україні, як модельєрами, так і підприємствами, які шиють його і потім реалізують", – каже співорганізатор проєкту Володимир Борисенко.

Скринька, у яку збирали гроші для військових. Фото: Суспільне Полтава

Гроші, які відвідувачі платили за запрошення на показ, вкидали до спеціальної скриньки. Усього вдалося зібрати 22 650 гривень, розповіла Суспільному режисерка заходу Валентина Вождаєнко. Цю суму спрямують на допомогу батальйону, який обороняє Україну, додала співорганізаторка проєкту Ольга Агєєва.

На показі представили шість колекцій одягу із українськими мотивами. Фото: Суспільне Полтава

Гроші, зокрема, витратять на спорядження для батальйону, де служить чоловік полтавки Вікторії Новоженюк.

Одяг створили майстри та підприємства з Полтавщини. Фото: Суспільне Полтава

"Нещодавно вони (військові батальйону, де служить чоловік Вікторії Новоженюк – ред.) залишилися без нічого і тому ми вирішили присвятити цей захід благодійності і підтримати цю родину. І донька, і жінка, і син присутні тут", – говорить співорганізаторка проєкту Ольга Агєєва.

Представлення однієї із колекцій. Фото: Суспільне Полтава

"Я не готувала ніяких промов, але мені дуже хочеться сказати велику вдячність всім присутнім у цьому залі, тому що насправді дуже важко казати про це і не плакати", – каже донька військового Олександра Новоженюк.

Олександра та Вікторія Новоженюк. Фото: Суспільне Полтава

Читайте також:

  • У Полтаві волонтерка Тетяна Мосієнко виготовляє окопні свічки для військових
Новости Украины