У Полтавській громаді завершилося голосування за нові назви вулиць 3-ї черги

За інформацією: Суспільне Полтава.

Суспільне Полтава

На платформі EDEM завершилося онлайн-голосування за перейменування вулиць 3-ї черги. Це 61 вулиця Полтавської громади, названа на честь російських та радянських художників, письменників, освітян та науковців.

За словами фахівчині комунальної організації "Інститут розвитку міста" Анни Воробйової, голосування тривало 2 тижні, у ньому взяло участь більше 11 тисяч жителів Полтавської громади.

У Полтавській громаді завершилося голосування за нові назви вулиць 3-ї черги, названі на честь російських і радянських художників, письменників, освітян та науковців. Серед 61-єї – вулиця Ціолковського у Полтаві. Її планують перейменувати на честь загиблого воїна Ігоря Дорошенка.

"Це герой, який проживав на Мотелі, ми його всі знаємо, дуже багато людей в цьому районі його знає. Всіх, звісно, не вшануємо, але, якщо хоча б частку будемо пам’ятати, бачити, промовляти через день в назві, навіть, вулиці, це повага, це пошана, це велика пам’ять за всіх полеглих", — розповідає місцева жителька Світлана Ворожцова.

Вулиця Ціолковського у Полтаві, яку планують перейменувати. Суспільне Полтава

"Не на часі, зараз більше у нас таких є проблем, які потрібно вирішувати. А вулиці, вони почекають", — говорить місцева жителька Лідія Кравчук.

Голосування тривало 2 тижні на платформі EDEM. За словами фахівчині комунальної організації "нститут розвитку міста", Анни Воробйової, у голосуванні взяло участь більше 11 тисяч жителів Полтавської громади. Вулицю Станіславського перейменують на Дмитра Пругла.

"Я за те, щоб прибирали усі російські прізвища, щоб наша Україна, дійсно, мала свою ідентичність, мала своїх героїв, щоб ми пам’ятали", — каже місцева жителька Світлана Токарева.

Вулиця Станіславського у мікрорайоні Огнівка, яку пропонують перейменувати на честь Дмитра Пругла. Суспільне Полтава

"Чув у новинах, також від інших людей чув, що цю вулицю перейменовують на честь "азовця". Мені, чесно кажучи, здається, що це доволі гарна акція – перейменовувати вулиці на честь саме тих людей, які наближають нас до перемоги. Радий, можливо, що будемо проживати саме на вулиці, названій на честь нашого героя", — розповідає місцевий житель Максим Шевченко.

Новости Украины