У школах Краматорська реалізують проєкт щодо інформування учнів з мінної безпеки

Питання реалізації проєкту щодо інформування учнів з мінної безпеки та його використання в педагогічній діяльності обговорили на робочій нараді директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева з головою громадської організації «Асоціація саперів України» Тимуром Пістрюгою та начальником Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу ООС Володимиром Смілкою 23 вересня.

Цей проєкт за сприяння Міністерства освіти і науки України повністю фінансується Посольством США в Україні та спрямований на підготовку інструкторів із числа педагогічної громадськості, які будуть проводити позакласні заняття та заходи з інформування учнів з мінної безпеки.

В області буде визначено 5 пілотних закладів загальної середньої освіти у містах Краматорськ  та Маріуполь, по 10 класних керівників 5-11 класів у кожному з цих закладів (загалом 50 вчителів в одному місті), які пройдуть безкоштовний навчальний (онлайн) курс та зможуть набути нові компетентності щодо інформування учнів з мінної безпеки, сприяти зміні їхньої поведінки та підвищенню безпеки дітей. 

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації, закладами освіти області постійно проводиться роз’яснювальна робота з вихованцями, учнями, студентами, працівниками навчальних закладів та батьківською громадськістю за участю співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів, учасників бойових дій у зоні ООС (АТО), волонтерів щодо правил поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

Так, протягом 2018-2020 років спільно з Данською Радою у справах Біженців — Данською групою з Розмінування (ДРБ/ДГР) впроваджено проєкт «Інформування про мінну небезпеку, спрямоване на молодь, що перебуває під найбільшою загрозою від наземних мін та інших вибухонебезпечних залишків війни на підконтрольній території України», фінансованого Дитячим Фондом ООН UNICEF» у рамках програми «Рівний-рівному».  Було проведено 13 тренінгів для 350 учнів, додатково підготовлено з педагогів закладів освіти 130 інструкторів з мінної небезпеки. Спільно з Швейцарським фондом з протимінної діяльності у заклади освіти надано 500 інформаційних стендів «Правила безпеки життєдіяльності» та проведено 30 сесій для дітей.

Источник

Новости Украины