У Вінниці на Старому місті продовжать будувати самопливну каналізацію

У Вінниці на Старому місті продовжать будувати самопливну каналізацію

У Вінниці продовжили проєкт по каналізуванню на території квартального комітету «Добробут», що на Старому місті. Наразі роботи ведуться на вулиці Молодогвардійській. Тут прокладають магістральний колектор. Вже влаштували 6 залізобетонних колодязів та проклали 200 метрів труб.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Як розповів заступник директора департаменту міського господарства міської ради Олександр Зімбовський, роботи по проєкту продовжились два тижні тому.

«Підключення будинків до централізованої мережі водовідведення для мешканців набагато зручніше та економніше, ніж використання вигрібних ям. У Вінницькій міській територіальній громаді триває реалізація перспективного плану будівництва каналізаційних мереж у приватному секторі. У його рамках відбувається каналізування на території квартального комітету «Добробут», – каже заступник директора департаменту міського господарства міської ради Олександр Зімбовський.

Проєкт по каналізуванню на території квартального комітету «Добробут» передбачає будівництво каналізації на вул. Привокзальній, вул. Кутузова, вул. Хуторянській, вул. Одеській, вул. І.Федорова, вул. П.Дорошенка, вул. Гетьмана Сагайдачного та інших. Згідно з проєктом, збудують самопливну мережу протяжністю 5,9 км, напірну мережу протяжністю 1 км та 3 КНС. Роботи проводять у кілька етапів.

У Вінницькій міській раді зазначають, що у 2019 році у рамках проєкту збудували 1,6 км мереж на вул. Привокзальній, пров. Привокзальному та КНС на вул. Кутузова. У 2020 році проклали 1,5 км мереж каналізації на вул. Привокзальній, вул. Хуторянській, зробили напірну мережу каналізації на вул. Федорова та самопливну мережу каналізації на вул. Кутузова. У 2021 році збудували 1,5 км самопливної мережі каналізації на вул. Кутузова, вул. І.Федорова та — КНС на вул. І.Федорова. Розпочали будувати мережі на вул. П.Дорошенка та вул. Одеській.

У Вінниці на Старому місті продовжать будувати самопливну каналізацію

У Вінниці на Старому місті продовжать будувати самопливну каналізацію

Источник

Новости Украины