У Вінниці триває капітальний ремонт паркувальної зони по вулиці Стрілецькій

У Вінниці ремонтують паркувальну зону по вулиці Стрілецькій, що у районі палацу мистецтв «Зоря». Її вдосконалять з урахуванням інтересів всіх учасників дорожнього руху.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Ремонт на даній ділянці вирішить чимало проблем з хаотичним паркуванням. Найбільше скупчення автомобілів тут фіксують, коли у палаці мистецтв відбуваються заходи — концерти та виступи. Водії фактично залишають авто на зелених зонах і тротуарах, створюючи дискомфорт та небезпеку для всіх учасників дорожнього руху.

У Вінниці триває капітальний ремонт паркувальної зони по вулиці Стрілецькій

«Увагу приділяємо не тільки паркувальній зоні, яка буде організована вздовж дороги, але і пішохідній частині. Вона тут була застаріла і вимощена бетонними плитами. Ми плануємо заасфальтувати тротуарну доріжку від раніше реконструйованої вул. Замостянської до провулку Литовського та відновити зелені зони, організувати додаткових сім паркомісць з розміткою та відповідними дорожніми знаками», — розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк.

Він також додав, що цьогоріч вже облаштували 19 паркомісць на вулиці Барвистій, де проводили капітальний робіт. У планах на цей рік ще облаштування стоянки для ще 54 автомобілів в різних районах міста.

«Сім років поспіль нашу громаду визнавали найкомфортнішим містом в Україні за багатьма критеріями. Зокрема за даними досліджень IRI, вінничани позитивно оцінювали різні напрямки інфраструктури — тротуари і дороги. Навіть під час війни ми намагаємося робити все можливе, щоб зберегти та навіть покращити ці показники», — зауважив Юрій Семенюк.

Нагадаємо, в 2021 році на замовлення департаменту комунального господарства та благоустрою були виконані роботи з капітального ремонту майданчика для паркування транспортних засобів по вул. Київській, який розрахований на 35 паркувальних місць. Також 18 паркомісць облаштували під час капремонту на вулиці Сабарівське шосе, ще 15 місць на вулиці Гальчевського і 27 збудували на вулиці Тимофіївській.

Джерело

Новости Украины