У Волочиську демонтують пам’ятник-танк на честь визволителів від німецько-фашистських загарбників

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Facebook-сторінка Аліни Коваль.

У міському парку Волочиська, що на Хмельниччині, демонтують пам'ятник-танк САУ-152. Його було встановлено на честь військових частин, що визволяли Волочиський район від німецько-фашистських загарбників.

Про це повідомила депутатка Хмельницької обласної ради Аліна Коваль.

"Процес пішов! САУ 152 нарешті демонтують. Волочиський міський парк позбувається радянських символів. Довго було: письмові та публічні звернення, і листи, і рішення сесії. Але нарешті є!", — прокоментувала подію на своїй Facebook-сторінці Аліна Коваль.

Рішення про демонтаж пам'ятного знаку, який "відображає радянські та російські історичні та пропагандистські наративи", прийняли на сесії Волочиської міської ради 5 вересня 2022 року. Згідно рішення міськради, танк після демонтажу перемістять до місцевого музею.

"Після прийняття у вересні рішення щодо демонтажу пам'ятного знаку у вигляді танка, що стояв у Волочиському міському парку, відділ культури та туризму Волочиської міськради звернувся з відповідним пакетом документів до Хмельницької обласної військової адміністрації та Міністерства культури та інформаційної політики щодо вилучення пам'ятного знаку — танку САУ-152 з Державного реєстру нерухомих пам'ятників України. Наразі пам'ятний знак вилучено з держреєстру, тому ми маємо право його демонтувати", — пояснив тривалий час від прийняття рішення до його реалізації Волочиський міський голова Костянтин Черниченко.

Новости Украины